SSP saopštio: Želimo odgovore Gradske uprave, a ne SNS tirade

Postavljeno: 16.12.2022

Kruševački odbor Stranke slobode i pravde ponovo je Gradskoj upravi postavio pitanja, za koja, kako tvrdi, do sada nema odgovor. U saopštenju za javnost SSP, takođe, navodi da se „po već ustaljenom režimu, na pitanja Stranke slobode i pravde, adresirana na Gradsku upravu Kruševac, oglasio Gradski odbor Srpske napredne stranke, ali ponovo nisu uspeli da odgovore konkretno ni na jedno pitanje“.

-Kompletno saopštenje SNS Kruševac je ništa do jedna besmislena tirada i po ko zna koji put, spinovanje stvarnosti, manipulacija istinom i ljudima, a sve u nameri SNS-a da ponizi Kruševljane koje doživljavaju kao ribe u akvarijumu koje zaboravljaju nakon tri sekunde – saopšteno je iz kruševačkog Odbora Stranke slobode i pravde.

SSP je u novom saopštenju za javnost podsetio na već postavljena, te dodao nova pitanja za Gradsku upravu.

Kruševački Odbor SSP pita nadležne zašto je Kosovska ulica tri puta rekonsturisana u „toku njihove vladavine“, da li su plaćeni penali za probijanje ugovorenog roka i zašto niko nije odgovoran? Pita i od koje firme je nabavljen nameštaj za Gradsku upravu, koji košta 916.000 dinara?

Nadležne pita i zašto nije postavljena kompletna dokumentacija u vezi sa budžetom  Grada za 2023. godinu, već su samo  postavljeni zbirni troškovi.

Da li je razlog jer želite da sakrijete deceniju finansiranja svojih propagandnih glasila, fantomskih firmi i preduzeća u vlasništvu SNS funkcionera i svojih kadrova preko kojih otimate novac iz budžeta grada, koji pripada svim građanima Kruševca? Brine li vas istina da Gradska toplana Kruševac kao najveći gubitaš u gradu, kupuje nove automobile Škode i nove Iphone mobilne telefone…Šta vas najviše plaši od navedenog, pošto vas za cenu „etno sela“ u Lomnici nećemo sad pitati? – navodi SSP.

Ta stranka se pita kako to da, u doba opšte digitalizacije Srbije,  građani treba da dođu u kancelariju Gradske uprave da izvrše uvid u Nacrt odluke o budžetu grada za 2023. godinu?

Kruševački SSP ponovo postavlja pitanje u vezi sa cenom zamene uličnih svetiljki, te u vezi sa nabavkom novogodišnje rasvete. Traži i odgovore na pitanja gde odlaze zastave za koje se, kako SSP navodi svake godine izdvaja novac iz budžeta te pita zašto je ponovo, novcem građana, kupljeno 36 kožnih fotelja? Saopštava i da istovremeno, Gradska uprava uporno odbija da osnuje Gradski fond za pomoć teško obolelim Kruševljanima.

SSP pita i zašto je javnost slagana da je Kruševac dobio nagradu za transparentnost, navodeći da je Gradska uprava Kruševac na 12. mestu po indeksu transparentnosti u Srbiji.

-Da li ste svesni da vas je Transparentnost Srbije odmah zvanično demantovala za tvrdnje koje ste izneli u svojoj političkoj tiradi – pita ta stranka.

Reagujući na navode iz saopštenja Srpske napredne stranke, kruševački SSP podseća i da nikada nije bio u Kruševcu na vlasti, kao niti bilo ko od funkcionera gradskog odbora SSP-a.

No, na vlasti jesu bili današnji kadrovi Srpske napredne stranke koji su nekada bili vojnici nekih drugih stranaka i već 30 godina vladaju gradom, prelazeći iz stranke u stranku i iz vlasti u vlast, iz interesa u interes – zaključuje SSP.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top