SSP povodom dve godine od ubistva Olivera Ivanovića: „Ništa se ne zna“ 

Postavljeno: 16.01.2020

Član Glavnog odbora Stranke slobode i pravde Boban Jovanović je, obraćajući se javnosti povodom dvogodišnjice od ubistva Olivera Ivanovića, lidera Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“, kazao da se još uvek ne zna „ko ga je ubio, ne zna se ni način na koji je ubijen, nepoznato je ko je naručilac, a o motivima ubistva se ne govori“

Jovanović je na konferenciji za novinare kruševačkog odbora Stranke slobode i pravde kazao da je Ivanović bio čovek koji je želeo da Srbi na Kosovu imaju slobodu i pravdu i koji je imao političko kriminalne neistomišljenike. 

Podsetio je i da je kroz pojedine medije Ivanović bio okarakterisan kao izdajnik i saradnik Prištine, koji podriva jedinstvo srpskog naroda. 

Jovanović smatra da je to što je SNS svojevremeno, nakon pobede Tomislava Nikolića na predsedničkim izborima, sproveo „kolektivnu amnestiju osuđenika za najteža krivična dela“ omogućilo da „oni budu iznda Zakona“. 

– Od dolaska na vlast SNS nasilje je postalo obrazac ponašanja u Srbiji. Vladajuća stranka je generator nasilja u Srbiji – kazao je Jovanović podsetivši na napad na Borka Stefanovića, u novembru 2018. godine, kada je i sam zadobio povrede. 

On je konstatovao da su afere u Srbiji postale svakodnevica, navodeći da je „vrh države umešan u trgovinu oružjem, vrh države ima veze sa plagijatima i lažnim diplomama“. 

Prema Jovanovićevom mišljenju građani Kruševca su zabrinuti za svoju i bezbednost svoje dece jer „nasilje imamo na svakom koraku“ i „građani nisu bezbedni na ulici, u kafiću, u parku, pozorištu“. 

– Stranka slobode i pravde nije zadovoljna nivoom bezbednosti građana Kruševca i Srbije – kazao je on zatraživši od pravosudnih organa da ne podležu pritiscima i da svoj posao rade profesionalno i časno. 

J.B. 

Ostale vesti

back-to-top