Druženje s decom uz poeziju i muziku

Postavljeno: 16.01.2020

U okviru interaktivne  radionice  “Podeli radost života”, u prostorijama Centra za osobe sa invaliditetom, organizovano je druženje korisnika ove ustanove sa predstavnicima Kulturnog centra Kruševac. Već tradicionalni susret i ovoga puta protekao je u odličnoj atmosferi

Korisnici Centra  pripremili su za goste crteže na temu prijetljstva koje su sami izradili , izveli  prigodne recitacije, te otpevali nekoliko pesama svojim omiljenih pevača.

Da je ovo već tardicionalno druženje sa korisnicima Centra koje će biti nastavljeno i u ovoj i u narednim  godinama, kazao je Nenad Blažić, glavni i odgovorni urednik kruševačkog Kulturnog centra.

Ovo je jedna lepa priča sa kojom su započeli prošle godine, na inicijativu naše kolegenice Jelene Protić Petronijević. Ovo je jedno spontano druženje, energija je pozitivna a naši domaćini  raspoloženi i srećni i zato ćemo nastaviti se družimo na ovaj način,  kroz razgovor, poeziju i muziku– rekao  je  Blažić, dodajući da će ovaj program biti na stalnom repertoaru KCK.

Pedagoškinja Mirjana Stojanović, vaspitač u ovoj ustanovi, kazala je da su deca sa nestrpljenjem iščekivala ovaj susret, da su se potrudila da u skladu sa svojim mogućnostima  pripreme recitacije, pesme i crteže na temu prijateljstva i ljubavi, a da im zaposleni u KCK  za uzvrat uvek donesu  nove šale, pesme, priče…

U muzičko poetskom programu , organizovanom u prostorijama Centra za osobe sa invaliditetom, učestvovali su pesnici Veljko Stambolija, Svetlana Stanković i Jelena Protić Petronijević, a u mizičkom delu Nenad Blažić, Marko Milićević i Aleksandar Kovač.

Centar za osobe sa invaliditetom osnovan je 2010. godine i trenutno ima 25 korisnika.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top