SSP: Naprednjaci nisu rešili egzistencijalne probleme građana

Postavljeno: 30.10.2020

Predstavnici kruševačkog odbora Stranke slobode i pravde komentarisali su, u obraćanju medijima, navode ovdašnje Srpske napredne stranke da je lokalna vlast u prethodnom periodu rešila sve ekonomske i egzistencijalne probleme građana te da je zbog toga sada moguće raditi na ulepšavanju grada. Iz SSP se pozivaju na podatke Republičkog zavoda za statistiku prema kojima prosečna zarada u Kruševcu iznosi 49.350, dok je u Rasinskom okrugu 47.432 dinara, uz sumnju da većina sugrađana ima takva primanja

– Pitao bih naše sugrađane, da li kasirka u lokalnom marketu prima prosečnu zaradu? Da li prodavačica u lokalnoj pekari nosi svojoj porodici na kraju meseca ta primanja? Da li nastavnik koji nema pun fond časova vidi taj novac na svom računu? – upitao je Stefan Bojičić, član Glavnog odbora SSP-a.

Građani su, kako je naveo, žrtve sistema koji prosečnu zaradu računa tako što sabere zarade ljudi koji imaju visoka primanja i onih sa jako niskim primanjima i podeli brojem zaposlenih. Na taj način dobijaju se podaci koji su validni, ali koji su daleko od istine i vređaju zaposlene.

– Veoma je teško kada roditelj zna da dete hoće da ide na ekskurziju, ali nema novac da ga pošalje, ili kad roditelji znaju da bi im deca bili dobri pravnici ili lekari, ali nažalost nemaju novac da im plate školovanje. Teško je kada majka i otac ispraćaju dete u inostranstvo zato što nije moglo da nađe posao u ovom zlatnom dobu – kaže Bojičić.

Govorio je i o rekonstrukciji gradskog trga, istakavši da osim ekonomskog ni tehnički deo rekonstrukcije nije dobro osmišljen.

– Nije isplanirano kako će funkcionisati saobraćaj u narednih godinu dana, došli smo u situaciju da su ulice oko centra grada neprohodne. Jedini efekat dosadašnje rekonstrukcije jesu upravo neprohodne ulice i oštećena vodovodna i toplotna mreža na više lokacija – dodao je on.

Bojičić je kazao i da su lokalne televizije, RTK i TV Plus, zatvorene ne samo za predstavnike opozicije već i za bilo kakvo kritičko mišljenje. Pozvao je predstavnike Srpske napredne stranke na javni duel o pitanjima koja su važna za građane Kruševca.

D.M.

Ostale vesti

back-to-top