Odložen plej of šampionata Srbije u preferansu u Kruševcu

Postavljeno: 29.10.2020

Narednog vikenda ipak se u Kruševcu neće održati plej of takmičenje ekipnog šampionata Srbije u preferansu, čiji je domaćin trebalo da bude Sportsko udruženje igrača preferansa Vitez iz našeg grada

Ovo Udruženje nas je, naime, obavestilo da je Savez klubova igrača preferansa Srbije doneo odluku o odlaganju takmičenja koje je trebalo da se održi 31. oktobra i 1. novembra u našem gradu.

Plej of je odložen zbog pogoršane epidemiološke situacije u Srbiji, a u cilju bezbednosti takmičara i sprečavanja širenja epidemije.
Odlukom Saveza predviđeno je da će se takmičenje održatu u Kruševcu u terminu koji će biti određen naknadno u skladu sa epidemiološkom situacijom u Srbiji.

– Žao nam je što je takmičenje odloženo, ali smatramo i da je odluka Saveza ispravna. Sa naše strane smo učinili sve što smo mogli da se takmičenje održi – obezbedili smo adekvatan prostor za održavanje takmičenja, dobili odobrenje sa uslovima za održavanje od Zavoda za javno zdravlje, koje smo bili spremni u potpunosti da ispoštujemo, ali sta možemo. Pratićemo epidemiološku situaciju i nadam se, u saradnji sa Savezom, odrediti termin za održavanje ovog takmičenja kada uslovi budu povoljniji – kaže predsednik udruženja igrača preferansa Vitez Branislav Mihajlović.

Završni turnir je trebao biti održan u restoranu Lunar, uz učešće pet ekipa iz Vojvodine i četiri iz Centralne Srbije, kako takmičenje inače i funkcioniše, sa ekipama podeljenim u dva regiona.

S.M.

Ostale vesti

back-to-top