SSP: Koliko će građane Srbije stvarno koštati Moravski koridor?

Postavljeno: 23.12.2019

Moravski koridor koštaće 900, a ne 750 miliona evra, kako je na otvaranju radova rekao predsednik Srbije, i to je 400 miliona evra skuplje od kineske ponude, upozoravaju iz gradskog odbora Stranke slobode i pravde. Marija Ilić Paunović, članica glavnog odbora SSP-a, poručuje da je za tu razliku u ceni moglo da se kupi oko 500 magnetnih rezonanci ili 1180 CT skenera

– Mi is SSP-a nismo protiv ulaganja u državnu infrastrukturu, ali jesmo protiv bacanja basnoslovnih cifara na stvari koje su mogle biti urađene sa upola manje para. Nismo protiv sređivanja grada i zemlje, ali jesmo protiv nenamenskog i bahatog trošenja novca građana ove zemlje i grada Kruševca – navela je Marija Ilić Paunović u saopštenju upućenom medijima.

– Ako uzmemo u obzir da smo pre samo pet godina dobili ponudu kineskog konzorcijuma za upola manje novca, tj za 400 miliona evra, koju je država odbila i odmah potom uvela Lex specialis za izbor strateškog partnera, zaobilazeći sve važeće propise, dolazimo do toga da ovde nešto ozbiljno ne štima – ocenila je Ilić Paunović, a uverananja vlasti da će Moravski koridor doneti veliki broj novih radnih mesta i novih fabrika nazvala Potemkinovim selima.

Ona je poručila i da će onima koji otimaju narodni novac i stavljaju ga u svoje džepove, kada Zakon za borbu protiv korupcije javnih funkcionera i Zakon o poreklu imovine koje je predložio SSP, sa promenom vlasti stupe  na snagu – „sve biti oduzeto i vraćeno narodu“.

Ostale vesti

back-to-top