Sportski komentar: Dva Ivana na čelu FK Napredak

Postavljeno: 22.12.2019

Definitivno, glavnokomandujući u kruševačkom fudbalskom superligašu Napretku, na kraju jesenjeg dela šampionata, brže nego očekivano odlučili su da novi kormilar kluba bude Ivan Stefanović, koji je jedanaest godina bio asistent. Pomagaće mu Ivan Babić, koji je do skoro radio sa omladincima crveno-belih. Po jednima, odluka je ishitrena, po drugima, poverenje u sopstvene snage je prava mera.

Oko Stefanovića je, čini se, odlučilo iskustvo, a više od toga pobeda Napretka protiv Crvene  zvezde  u  gostima 2:3 i trujumf u poslednjoj utakmici 2 :1 protiv Mačve.

U Napretkovom 71-godišnjem postojanju bilo je ovakvih primera. Sada u fudbalu vladaju neka druga vremena. Na Stefanoviću i Babiću je da pokušaju da opravdaju poverenje. Ne sumnjamo da im ne nedostaje želja.

Sigurno je, međutim, da klub iz grada pod Bagdalom mora da se organizuje na principima najmodernijeg preduzeća i da ništa ne prepušta slučaju. Iskustvo nam govori da nije dobro što su, na primer, u najboljoj jedanaestorici u prethodnoj polusezoni bila samo dva momka iz kruševačkog kraja. Na drugoj strani, primeri Vukanovića i Vulića u Crvenoj zvezdi su najbolji pokazatelj da u ovom delu Pomoravlja ima igrača koji mogu da nose dres Napretka. 

Ocigledno je da je dobar i potez i opredeljenje za formiranje Škole fudbala Napretka. Ali, dok mladići ne stasaju, valjalo bi koristiti filijalu poput FK Duel koji je godinama najbolji u Srbiji u Mini maksi ligi. To je nedavno prepoznao i Partizan, pa je klub pod njegovim okriljem.

Dva Ivana – mnogo želje da obraduju ljubitelje fudbala, pristalice Napretka, a da li će uspeti, pokazaće vreme. A ono je najbolji saveznik svih lepih ili loših stvari u životu.

Ostale vesti

back-to-top