Prva tehnička škola u akciji “Doniraj knjigu“

Postavljeno: 23.12.2019

Maturanti Prve tehničke škole su na štandu u centru grada od sugrađana prikupljali knjige koje im nisu potrebne, a koje će, kako su nam rekli, popuniti police biblioteka u područnim odeljenjima seoskih škola. Prikupljanje knjiga nastaviće se i narednih dana u prostorijama škole, a prema rečima pedagoškinje Danijele Simonović, deo doniranih knjiga biće upućen i srpskim enklavama na Kosovu

Akcija “Doniraj knjigu” organizovana je kao deo kampanje “U ime kulture”, koju su Udruženje “Srbija u pokretu” i Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti započeli u aprilu ove godine. Prva tehnička škola je, kaže Danijela Simonović, u nju uključena od samog početka. 

Simonović je podsetila i da je u okviru kampanje u junu za samo nedelju dana prikupljeno blizu 40.000 potpisa za podršku izmene Zakona o elektronskim medijima u cilju ograničavanja rijaliti programa na 3 sata dnevno, zabrane njegovog emitovanja uživo i kažnjavanja televizija koje su dobile nacionalnu frekvenciju za emitovanje programa koji može da štetno utiče na razvoj dece i mladih.

Prema posledniim informacijama koje imamo, trebalo bi da se ovaj predlog na dnevnmom redu rrepubličke skupštine nađe u sredu, 25. decembra – rekla je Simonović, dodajući da će se, ukoliko predlog ne bude usvojen, organizovati radikalnija kampanja zagovaranja usmerena na narodne poslanike.

N.B. 

Ostale vesti

back-to-top