+381 64 812 51 81
Naslovna » Politika » SSP: „Branićemo ljude od Toplaninih izvršitelja i pravno i fizički“

SSP: „Branićemo ljude od Toplaninih izvršitelja i pravno i fizički“

Građanima kojima ovih dana stižu opomene za plaćanje računa za grejanje za prethodne dve godine kada, kako tvrde u Stranci slobode i pravde, u Kruševcu grejanja praktično nije bilo, iz ove stranke uputili su poziv da se jave u sedište stranke. Njima SSP obećava svaki vid zaštite. Poziv za dogovor o platformi sa kojom bi nastupili pred poreskim vlastima upućen je i frilenserima kojima, kako navode u SSP, država preti drakonskim porezima a da pri tom ne nudi rešenje za njihov status

Da građani u prethodne dve zime nisu mogli da se ugreju ukoliko su bili korisnici daljinskog grejanja, ali da to Toplani ne smeta da od njih potražuje pun iznos računa za grejanje uz pretnju izvršiteljima, na konferenciji za novinare u kruševačkom ogranku SSP-a, rekao je član predsedništva ove stranke Ivan Mandić.

– Mi podsećamo da građani nisu imali grejanje u prethodne dve godine, a kada su i imali, radijatori su bili tek mlaki i da je svaka zima bila problematična. Zato pozivamo sve one kojima Toplana preti prinudnom naplatom da nam se obrate, a mi smo spremni da ih branimo i pravnim sredstvima, a ako treba i fizički – poručio je Mandić.

On se osvrnuo i na nameru države da oporezuje frilensere, ocenjujući da je velika nepravda da im Poreska uprava uzima i do 80 odsto novca, a da pri tom ne dobijaju status zaposlenih.

– Ako nisu zaposleni i ne vodi im se penzija, šta onda plaćaju¬. Osim toga, populacija koja se bavi ovim poslovima od svoje zemlje nije dobila ništa, tako da je malo licemerno da se država koja najavljuje obračun sa kriminalom, obračunava sa ljudima koji su svoj hleb zaradili onako kako su mogli u ovim nemogućim uslovima tokom poslednjih devet godina, a bogami i duže – rekao je Mandić. On je i povodom ove akcije države pozvao građane da se jave Stranci slobode i pravde u Lominoj 29 i da kreiraju zajedničku plaformu sa kojom bi izašli pred poreske organe.

– Mi smo za to da se taj porez drastično smanji. Ovde niko ne odbija da plati porez državi, ali je licemerno i nedgovorno ljudima od kilograma hleba oduzimati čak 600 grama – precizirao je Mandić.

Prvi čovek kruševačkog SSP-a konferenciju je započeo računicom čega su se Kruševljani sve odrekli zbog rekonstrukcije Trga i izgradnje Moravskog koridora. Podsećajući da je vrednost rekonstrukcije Trga 385 miliona, a Moravskog koridora 1,2 milijarde dinara, Mandić je sračunao da se tim novcem bolnica mogla obezbediti magnetnom rezonancom, novim skenerom, dodatnim sanitetskim vozilima, da su svi školarci mogli dobiti komplete udžbenika a svi građani zdravstveno osiguranje, da je mogao biti izgrađen vrtić na Bagdali, rekonstruisana škola u Parunovcu, opremljeno lutkarsko pozorište…, a umesto autoputa Kruševcu je, prema mišljenju SSP-a bio dovoljan i magistralni put sa četiri trake.

Mandić je novinare obavestio da je Stranka slobode i pravde došla u posed dokumenata koji pokazuju da u ovdašnjoj Socijalističkoj partije Srbije, postoje ozbiljna neslaganja oko principa funkcionisanja stranke u okviru vladajuće koalicije.

– U SPS-u je došlo do sukoba i ima ljudi koji se ne slažu sa tiranijom SNS-a koji ovdašnje socijaliste drže kao taoce u vlasti već devet godina. Šaljemo podršku mladim kadrovima Socijalističke partije u nadi da će se program SPS-a istinski zaživeti – poručio je Mandić.

Na pitanje kako komentariše činjenicu da će se novi parlamentarni izbori, prema najavi predsednika održati već za nešto više od godinu dana, Mandić je rekao da je očigledno da Vučić trpi pritiske iz EU, te da je i sam svestan toga da parlament u ovom sastavu nema legitimitet.

– Ukoliko vlast želi da opozicija učestvuje na tim izborima, neophodno je da svi imaju jednak pristup RTS-u najmanje šest meseci pre izbora, kao i da izbore nadgleda posmatračka misija Evropskog parlamenta. U protivnom, mi na izborima nećemo učestvovati – rekao je Mandić ocenjujući i da je najava prevremenijh izbora pokazala da je bojkot ostvario rezultate.

N.B.

Građanima kojima ovih dana stižu opomene za plaćanje računa za grejanje za prethodne dve godine kada, kako tvrde u Stranci slobode i pravde, u Kruševcu grejanja praktično nije bilo, iz ove stranke uputili su poziv da se jave u sedište stranke. Njima SSP obećava svaki vid zaštite. Poziv za dogovor o platformi sa kojom bi nastupili pred poreskim vlastima upućen je i frilenserima kojima, kako navode u SSP, država preti drakonskim porezima a da pri tom ne nudi rešenje za njihov status Da građani u prethodne dve zime nisu mogli da se ugreju ukoliko su bili korisnici daljinskog grejanja, ali…

Review Overview

Rejting korisnika 2.84 ( 9 glasova)

2 komentari

  1. A sta se desava u SPS? koji je to prevrat?

  2. Mandicu zadji na izbore ako smes da vidimo koliko ces da osvojis a ne da pricas kako bojkotujes izbore

x

Proveri i

Košarkaši Napredak Juniora pobedili Vrbas u gostima

Košarkaši kruševačkog Napredak Junora, posle pobede KK Svetog Đorđa iz Žitišta 64:59, u drugom kolu plej – auta Druge lige ...

I dalje veliki broj novoobolelih, sve više pacijenata u Bolnici

U Rasinskom okrugu je u prethodna dva dana potvrđeno više od 300 novih slučajeva korona virusa. Juče je stigla potvrda ...

Ivan St. Rizinger o Balaševiću naših života: Saga o nepobedivom

Kolektivno smo na ivici pucanja, ova tzv. Regija cela. Tandrljamo po mraku. A kad pukneš, to može da bude samo ...

Ratni dnevnik generala Velikog rata u mobilnoj aplikaciji

Ratni dnevnik generala Dušana Dodića (1884-1955), poreklom iz Milutovca kod Trstenika osvanuo je u mobilnoj alikaciji, što je, ujedno, prva ...

Jubilej vredan pažnje – 15 godina časopisa „Bagdala za decu i mlade“

KK „Bagdala“ punih 15 godina izdaje časopis „Bagdala za decu“, koji je osvojio srca učenika u osnovnim i srednjim školama– ...