Skoro 24 miliona dinara za novogodišnju rasvetu

Postavljeno: 03.12.2021

Na više lokacija JKP „Kruševac“ postavlja dekorativnu rasvetu. Centar grada će biti okićen novim ukrasnim elementima, za čiju nabavku je pomenuto preduzeće, nakon sprovedenog tendra, potpisalo ugovor sa kompanijom „Keep light“ doo Beograd. Ugovorena cena iznosi 23,97 miliona dinara

Ugovor je potpisan prošle nedelje, sad je u realizaciji. Trenutno smo u proceduri nabavke i narednih dana će u užem centru grada biti postavljena novogodišnja rasveta – za KruševacGrad je izjavila direktorka JKP „Kruševac“, Snežana Radojković.

Prošlogodišnje kišobrane u centru grada će zameniti novi elementi. Takođe, novi elementi će biti postavljeni na kružnom toku u naselju „Rasadnik“ i na kompletnom Trgu kosovskih junaka. Osvetljenje će dobiti i neke ulice u gradu koje to prethodnih godina nisu imale, kao što su Takovska i Jakšićeva. Novogodišnje osvetljenje će dobiti i Dino park.

Biće postavljeno i više 3D (koje stoje samostalno na površini) i 2D (koje se kače na stubove javne rasvete) figura.

Prošlogodišnja rasveta će biti pomerena na ulice u naseljima i u seoskim mesnim zajednicama. Ove godine biće okićeni Veliki Šiljegovac, Kaonik, Žabare, Veliki Kupci i druga naselja – objasnila je Snežana Radojković.

Ona napominje da su to seoske mesne zajednice koje su se obratile sa željom i namerom da se tamo nađe dekorativna rasveta. Akcenat je takođe na prilazima gradu tako da će novogodišnja rasveta biti postavljena i na relacijama kao što su Parunovac-Gaglovo i od kružnog toka u Dedini do Makrešana.

Novo osvetljenje će zasijati 15. decembra.

Podsetimo da je prošlog decembra za novogodišnju rasvetu JKP „Kruševac“ izdvojio skoro 25 miliona dinara, a ista kompanija je bila dobavljač.

L.S.

Ostale vesti

back-to-top