Šešelj u Kruševcu: „Dosledna smo i jedina prava opozicija“

Postavljeno: 03.06.2020

– Na ove izbore izlazimo sa svojim standardnim nacionalnim, ekonomskim, političkim, socijalnim i kuturnim programom u kome se ništa bitno nije menjalo , osim što smo program dopunjavali i usavršavali. Očekujemo da u Kruševcu naša odbornička grupa bude jaka i da uđemo u lokalnu vlast nakon izbora – kazao je lider radikala, Vojsilav Šešelj, prilikom današnje posete Kruševcu

Odlučili smo da na ovim izborima ne držimo mitinge na ovorenom, niti javne tribine u zatvorenom, pošto još preti opasnost od korona virusa. Ne želimo ljude da izlažemo opasnosti, tako da ja samo obilazim odbore, vršim inspekciju stanja, gde su liste predate, proglašene, gde su spremne liste kontrolora na biračkim mestima,  što nam je na ovim izborima najvažnije,  jer uzalud bi građani glasali za nas ako mi ne znamo sačuvati kutije – kazao je Šešelj.

Situacija u gradskom  odboru  SRS u Kruševcu  je stabilizovana  a , kako je kazao, problema ima još po negde u Rasinskom okrugu.

U Aleksandrovcu nismo uspeli da podnesemo listu , pokušavamo još u Varvarinu i mislim da ćemo u Brusu uspeti, nije još mnogo ostalo potpisa da se  skupi. U Trsteniki se danas predaje lista– rekao je on.

Šešelj je kazao da Srpska radikalna stranka na ove izbore izlazi sa  svojim standardnim nacionalnim , ekonomski, političkim, socijalnim i kulturnim programom u kome se , kako je naglasio, ništa bitno nije menjalo, osim što su program usavršavali i dopunjavali. 

Svesni smo da su naprednjaci sada suviše jaki i da ih ne možemo oboriti sa vlasti, ali nam je cilj da imamo što više glasova, da imamo veći broj poslanika u Narodnoj skupštini, kako bismo bili još snažnija opoziciona grupa i kako bismo temeljito kritikovali vlast za sve ono što ne valja – rekao  je on, dodajući da je SRS dosledna, odlučna i jedina prava opozicija u Skupštini koja nikoga ne vređa niti psuje, već se ozbiljno sprema za debate i kritikuje argumentovano.

Srpska radikalna stranka će, kako je kazao,  podržati sve ispravne poteze koje režim bude povlačio, kao što podržava približavanje i  savez sa Rusijom, pod povoljnim uslovima nabavku naoružanja iz Rusije, prijateljstvo sa Kinom i zemljama poput Azerbejdžana, Belorusije, nekih arapskih i azijskih zemalja…

Građani mogu imati poverenja u nas, jer  nikada kod nas nije bilo raskoraka između reči i dela, ono što kažemo mi to dosledno zastupamo u svakodnevnom životu i na svakom mestu. Naše poštenje se ne može dovesti u pitanje, kao ni naša sposobnost , kompetentnost, obrazovanje, a više puta smo dokazali i da smo spremni da se lično žrtvujemo za otadžbinu– poručio je Šešelj.

Kazao je na kraju da očekuje da odbronička grupa SRS nakon izbora uđe u lokanu vlast u Kruševcu,  uz komentar da se niko ne usteže da uđe u koaliciju sa SRS jer, kako je kazao, svi znaju da su ljudi iz ove stranke od reči.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top