Rukometašice Napretka 12  u baražu gostuju Metalcu u Valjevu

Postavljeno: 03.05.2022

Gradski ženski rukometni klub  Napredak 12  sutra igra prvi meč baraža za plasman u Super B Ligu. Kruševljanke su gošće Metalca u Valjevu, a susret počinje u 19 sati.

-Šampioni smo Prve lige Zapad i tako stekle pravo da sa još tri ekipe iz drugih krajeva pokušamo u baražu da izborimo viši rang, Prvu B ligu. Uoči prvog meča u Valjevu, u problemu smo zbog povreda dve kvalitetne igračice, koje iako sa polomljenim prstom i povredom šake žele pošto poto da igraju.  Ja sam protiv toga, iako sam dok sam igrala i ja često nastupala povređena.Važno je da je tim u celini više nego spreman da se pokaže i dokaže i na ovoj prvoj epizodi baraža, ali i na svim drugim koji nas očekuju protiv RK Loznica i aranđelovačkog Bekamenta 2. Nikog ne potcenjujemo, ali ovu šansu ove devojke ne smeju da prokockaju – ističe direktorka Kluba Ljiljana Maksić, bivša reprezentativka i svetska šampionka po broju datih golova na prvenstvenim utakmicama.

Trener Igor Rakić, dobro je proučio igru rivala u baražu i nema nikakvu dilemu o konačnom povratku njegovih izabranica na stare staze slave ovog tima pod imenom ŽORK Napredak, koji je i jedini u Lazarevom gradu osvajač evropskog priznanja, Kupa Evrope.

Lj.Marković

 

Ostale vesti

back-to-top