Retrospektiva: Sportska 2021. godina – JUN

Postavljeno: 09.01.2022

U našem gradu održano je Prvenstvo Srbije u atletici za juniore i juniorke.  Takmičari iz 53 kluba borili su se za titulu državnog prvaka, ali i za mesto u reprezentaciji za juniorsko Balkansko prvenstvo, odnosno za normu za prvenstvo Evrope. Kruševljanima su pripale tri medalje – Nikola Terzić je osvojio srebrnu u bacanju kladiva, a Jana Sudimac u disciplini disk i Natalija Vojinović u skoku u vis bronzane medalje

Kruševljanin Viktor Petrović obeležio je Prvenstvo Srbije u badmintonu za juniore, koje je održano u Nacionalnom badminton centru na Adi Ciganliji. Član Badminton kluba Zmajevi osvojio je ukupno pet odličja, od čega četiri najsjajnija, i tako postao četvorostruki šampion države.

– Prezadovoljan sam učinkom, kompletno prvenstvo odigrao sam na visokom nivou, kako u singlu, tako i igrajući sa saigračima iz kluba, Markom, Mihajlom i Anđelom. Bili smo odlično sinhronizovani i to na kraju pokazali rezultatima – rekao je Viktor.

U Trsteniku je održan najveći karate turnir u Srbiji, otvoreni Kup Miloš, na kome su svoja umeća pokazali takmičari svih kategorija. U konkurenciji 899 učesnika iz 50 klubova, za najkvalitetnijeg takmičara proglašena je Kruševljanka Nevena Simić. Najuspešniji klubovi su trstenička Prva petoletka, drugoplasirani Kruševac i Kragujevac.

Završeno je prvenstvo Omladinske lige Srbije u fudbalu, totalnim krahom za kruševačke klubove – ispadanjem i Trajala i Napretka. Za “gumare” je to odavno bilo izvesno, ali su se mladi fudbaleri Napretka do kraja borili za očuvanje statusa. FK Meševo je, sa 24 pobede u sezoni, osvojilo prvenstvo Zone Zapad i izborilo plasman u viši rang takmičenja. A sudije Srpske lige Istok iz Rasinskog okruga obratili su se za pomoć Fudbalskom savezu Rasinskog okruga zbog – kako su naveli – diskriminacije od strane komesara za delegiranje i nemogućnosti suđenja u ligi u kojoj se nalaze.

Posle 20 odigranih kola, stavljena je tačka na prvenstvo grupe B Prve lige Zapad u rukometu. Aleksandrovačka Župa 54 ima iza sebe fantastičnu sezonu, okončanu osvajanjem šampionske titule i seobom u viši takmičarski rang.

Takmičari Palestre osvojili su na Nacionalnim igrama Specijalne Olimpijade Srbije u Zrenjaninu, gde se okupilo oko 300 takmičara iz cele zemlje, pet zlatnih i po četiri srebrne i bronzane medalje. Najsjajnija odličja pripala su Mariji Rexepi, najboljoj u dve plivačke discipline, atletičarkama Saški Vujičić i Kseniji Radenković, kao i ženskoj košarkaškoj ekipi.

Najzad, Fudbalski savez Rasinskog okruga, u saradnji sa Gradom i FK Jedinstvo 1936, započeo je izradnju stadiona na prostoru Starog aerodoroma.

Piše: Slavoljub Marković

Na fotografiji: Viktor Petrović četvorostruki šampion države u badmintonu

Ostale vesti

back-to-top