„Čarapansko srce“, u praznične dane, darivalo decu i mlade

Postavljeno: 09.01.2022

Praznične dane „Čarapansko srce“, kruševačko humanitarno udruženje za pomoć bolesnoj deci, deci i mladima sa smetnjama u razvoju i invaliditetima, iskoristilo je da organizuje Božićnu humanitarnu akciju.

Naša Božićna humanitarna akcija, sprovedena sa blagoslovom Eparhije kruševačke, uspešno je završena.  Zahvalni smo svim divnim, humanim ljudima, roditeljima, deci, mladima, profesorima, firmama, školama i svima koji su dali svoj doprinos u ovoj akciji. Svi zajedno pripremili smo 60 paketića za bolesnu decu i mlade sa smetnjama u razvoju i invaliditetima, decu iz socijalno ugroženih porodica i decu iz „Čarapanskog srca“ – kazala je predsednica Udruženja „Čarapansko srce“, Sara Popović.

Akcija je bila veoma uspešna, mnogo humanih ljudi se odazvalo te je „Čarapansko srce“ uspelo da pripremi i dodatnih dvadesetak paketića koje su darivali mališanima koji su trenutno u Bolnici. Takođe, deo školskog pribora i slatkiša odvojen je za paketiće koji će biti podeljeni za Svetog Savu pri crkvi Svetog apostola Pavla i Svetog Nikole.

Jovani Stefanović, mladoj osobi sa invaliditetom, ovakve akcije „Čarapanskog srca“ mnogo znače:

Njihovo uvek otvoreno srce da sasluša svaku nadu i želju na mene je ostavilo duboko ureznu emociju dobre solidarnost i empatije prema osobama sa smetnjama u razvoju. Očekuje nas još puno osmeha i susreta.

Mama dečaka sa smetnjama u razvoju Danijela Jovanović potvrđuje da im se svidela dodela paketića.

Moj sin Mateja se jako obradovao novogodišnjem paketiću. Kao i sva ostala deca i on uživa u Novogodišnjoj i Božićnoj čaroliji. Pozivam sve roditelje dece  sa smetnjama u razvoju da nam se pridruže, mnogo je lakše kada se sa strepnjama i problemima nosimo zajedno –poručuje Danijela Jovanović.

J.B.

Foto: Udruženje „Čarapansko srce“

Ostale vesti

back-to-top