Retrospektiva: Sportska 2021. godina  – FEBRUAR

Postavljeno: 03.01.2022

Napredak je drugi deo prvenstva Super lige Srbije započeo gostovanjem u Beogradu protiv Partizana koji je, ipak očekivano, pobedio sa 3:0. Na otvaranju drugog dela prvenstva Prve lige, Trajal u Kruševcu osvojio bodove protoiv Zemuna i tako značajno uvećao svoje šanse za opstanak u ovom rangu takmičenja

Tradicionalna utakmica navijača Crvene zvezde i Partizana odigrana je u Parunovcu i završena bez pobednika, 1:1. Navijači najpopularnijih srpskih fudbalskih klubova igraju ovu revijalnu utakmicu od 1959. godine, dakle već sedmu deceniju.

Članovi Ragbi kluba Kruševac najavili su da će u Ragbi savezu Srbije tokom godine učestvovati sa četiri takmičarske selekcije, što je obradovalo poklonike ovog sporta u našem kraju.

Kruševljanin Dragan Milosavljević više nije košarkaš Unikahe. Srpski reprezentativac i španski klub su raskinuli saradnju. Milosavljević plaća danak povredama i već 18 meseci je van terena i u procesu je rehabilitacije, ali i kada bude spreman za igru, to će biti u dresu nekog drugog kluba.

Odlučeno je da Grad Kruševac u 2021. finansira programe 55 klubova, saveza i udruženja. Od planiranih 58 miliona, najviše novca je pripalo FK Napretku, Sportskom savezu grada Kruševca, košarkašima Napretka i Fudbalskom savezu Rasinskog okruga. Kraj godine pokazao je da li su pare upućene na zaista prave adrese…

„Aca Mihajlović, umetnik – prvo sa loptom, kasnije i perom“. Ovim rečima se dnevni list „Sportski žurnal“ oprostio od bivšeg kolege Aleksandra Mihajlovića, koji je preminuo 10. februara. Fudbalsku karijeru započeo je u Slogi i Napretku, igrao je i u Rijeci i italijanskom timu Trevizo, a u sportsko novinarstvo ušao je preko lista Pobeda i Radio Kruševca. Izveštavao je sa najvećih fudbalskih događaja i takmičenja, između ostalog sa osam šampionata sveta i Evrope u fudbalu i sa Olimpijskih igara 1992. i 1996. godine.

Preminuo je, u 68. godini, i Oliver Tomić, dugogodišnji karate reprezentativac bivše SFRJ, majstor karate sporta i nosilac crnog pojasa sedmi dan.

Piše: Slavoljub Marković

Na fotografiji: Napretkova polusezona u znaku borbe za opstanak

 

Ostale vesti

back-to-top