Puni se Kovid bolnica, za dan više od 50 prijema

Postavljeno: 01.04.2021

U poslednja 24 sata u kruševačku Kovid bolnicu primljena su 52 pacijenta, što je najveći dnevni broj prijem do sada. Trenutno je u toj zdravstvenoj ustanovi smešteno više od 330 pacijenata, takođe najviše od otvaranja te bolnice koja ima 500 postelja za intenzivnu i poluintenzivnu negu

– Broj pacijenata se povećava najviše zbog toga što su svi kapaciteti za lečenje kovid pacijenata u jugoistočnoj Srbiji popunjeni – kaže za KruševacGrad pomoćnik direktora ovdašnje Kovid bolnice dr Nikola Milenković dodajući da se ovde smeštaju i pacijenti iz Beograda.

Ukoliko se nastavi ovakav tempo prijema i otpusta, kojih je dnevno izmedju 20 i 30, Kovid bolnica će još sedam da moći da prima pacijente.

– Imamo još 170 mesta i to je naš maksimalni kapacitet. Kako se povećava broj pacijenata tako konstantno povećavamo broj iskusnih lekara specijalista koji dolaze iz okolnih centara i pomažu, njihovo iskustvo je sada presudno – navodi dr Milenković.

Napominje da se u kruševačku Kovid bolnicu smeštaju pacijenti sa najtežom kliničkom slikom te da ta ustanova ima, procentualno gledano, najviše pacijenata na kiseoniku i u jednicima intenzivne nege.

Najmlađi pacijent koji je trenutno na respiratoru ima 33 godine, a najstariji 84 godine.

Na aparate za veštačku ventilaciju u toj bolnici je trenutno priključeno 25 pacijenata, a u prethodna 24 sata je, uprkos naporima lekara, preminulo šest osoba.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top