Protesti pete večeri u Kruševcu: “Malo nas je jer su mnogi zaplašeni pretnjama i pritiscima”  

Postavljeno: 13.07.2020

Peto veče protesta u Kruševcu obeležilo je, pre protestne šetnje, više govornika pred nešto manje od stotinu učesnika. Čulo se da su mnogi odustali od protesta zbog pritisaka i pretnji kojima su bili izloženi prethodnih dana

Da je ovo maratonska borba za budućnost i da od nje ne treba odustajati, suštiska je poruka koju su govornici uputili na petim po redu protestima u Kruševcu. Neki od učesnika potvrdili su da su dobijali upozoravajuće telefonske pozive, “dobronamerne savete” i pretnje otkazom.  

Bilo je i predloga da grupa okupljena na protestu uspostavi neki oblik organizacije i da solidarno deluje u konkretnim situacijama kada vlast uzurpira prava sugrađanima.

Učesnicima se, kao i svake večeri, najpre obratila Dušanka Milosavljević koja je rekla da Srbija u ovom trenutku nema organe koji mogu da vode zemlju, da država ništa nije učinila da se obračuna sa huliganima i da, bez obzira što na protestima sada nema puno ljudi, oni koji su se okupili treba da se uzajamno podržavaju i pomažu u ova, kako je navela, opasna vremena.

Govorio je na protestu i studnet završne godine prava Nikola Stevanović. On je poručio da je tu da bi se ispravile nepravde, da vlast ne tretira građane kao stoku i da treba dopreti do ljudi koji nisu svesni situacije u zemlji. Rekao je i da ta borba neće biti ni laka ni kratka ali da je neophodna.

Vlada Obradović je poručio da je na protestima jer ga, kako je rekao, boli besmisao onoga što servira sa medija sa nacionalnom frekvencijom i izbori  koje je nazvao neregularnim, pokradenim i falsifikovanim.

Okupljenima se obratilo još nekoliko govornika, a potom je krenula protestna šetnja. 

Prvobitno planirana maršruta trebalo je da prođe Obilićevom ulicom, ali je tokom šetnje izmenjena. U toj ulici primetili smo nekoliko momaka u plavim jaknama i sa kapuljačama koji su neko vreme tu stajali, ali su se kasnije udaljili.

N.B.

Ostale vesti

back-to-top