Protekli vikend u Službi hitne medicinske pomoći

Postavljeno: 04.09.2023

U toku vikenda Služba hitne pomoći je imala 49 izlaka na teren i 117 pregleda u ambulanti. Pomoć su zatražili u velikoj meri pacijenti sa stomačnim tegobama i alergijom na ambroziju

Iako je temperatura vazduha prethodnih dana bila u granicama normale za ovo doba godine, hitna pomoć nije imala znatno manji obim posla. Pomoć je pružana sugrađanima sa različitim zdravstvenim problemima.

– Stomačni virus je već duže vreme prisutan kod pacijenata, pa su takvi pregledi bili najbrojniji, nakon njih je zabeležno javljanje ljudi sa temperaturom, bolovima u grudima i vrtoglavicom. Na terenu se intervenisalo za osobu koja je pala sa merdevina i sa povredom kuka transportovana na ortopediju, kao i za osobe u alkoholisanom stanju i hronične pacijente koji boluju od kardiovaskularnih i opstruktivnih bolesti pluća – istakla je dr Marija Baltić, načelnica Službe hitne medicinske pomoći.

Zabeležen je veliki broj pacijenata sa alergijom na ambroziju koju karakteriše curenje iz nosa, kijavica, svrab, crvenilo očiju i grebanje u grlu, a javili su se i problemi kod meteoropata u vidu glavobolje i nesanica.

J. S.

Ostale vesti

back-to-top