Produženo radno vreme kovid ambulante

Postavljeno: 26.06.2020

Radno vreme Kovid ambulante “14.oktobar” od juče je produženo.  Ambulanta sada radi od 7 do 20 časova, svih sedam dana u nedelji. Tokom noći, pacijenti sa respiratornim infekcijama i dalje se javljaju Službi hitne medicinske pomoći

U skladu sa preporukom Ministarstva zdravlja da se radno vreme kovid ambulanti uskladi sa radnim vremenom ambulanti domova zdravlja, promenjeno je i radno vreme  kruševačke Kovid ambulate “14.oktobar” .

Direktorka ovdašnjeg Doma zdravlja, doktorka Marina Kostić, kaže da u kovid ambulantu treba da se jave svi oni koji imaju temperaturu, kratak dah, otežano disanje, te gubitak čula ukusa i mirisa. 

Noćni rad kovid ambulante prestao je nakon ukidanja vanrednog stanja i  smanjenja broja slučajeva inficiranih korona virusom. Ambulanta je nastavila sa radom, ali sa tada skraćenim radnim vremenom, od 9 do 17 časova.

Radno vreme ambulante produženo je nakon što je broj obolelih poečo da raste. Naime, u  periodu od 10. do 25. juna zabeleženo je 60 novih slučajeva obolevanja od korona virusa, od čega 19 u Kruševcu. Od početka epidemije do sada, u našem gradu virus je potvrđen kod  287 osoba , a preminulo je 19 ljudi.

D.P.

 

Ostale vesti

back-to-top