Priča iz komšiluka: Vlada vlada situacijom

Postavljeno: 27.05.2021

U naselju “Rasadnik” u Kruševcu, nekada sa isključivim epitetom solidarnosti, živi najtraženiji vodoinstalater Vladimir Stojanović. Ovo je priča o njemu

– Zanat sam ispekao u bivšem gigantu Građevinskom preduzeću “Jastebac”. Imali smo majstora nad majstorima iz Makrešana. U to vreme najveća pažnja je poklanjana izučavanju zanata. Ne kažem da je obrazovanje bilo zapostavljeno, ali u prvom planu je bilo majstorstvo. Nismo se libili da pitamo one sa kojima smo radili sve ono što nismo znali. Jer, nije sramno pitati vrsne poznavaoce ovog posla. I više od toga. Trudio sam se da pamtim sve ono što je od značaja za ovaj posao i da sam sada u prilici da biram zanimanje, odabrao bih ovo – besedi Vlada za KruševacGrad.

Ovaj vrsni poznavalac posla omiljen je kod većine Kruševljana i šire.

– Bicikl mi je prevozno sredstvo kojim dolazim na poziv da se sugrađanima nađem na ispomoć. Hitro i vešto obavim svaku intervenciju na čemu svi zahvaljuju. Preporučio bih i kruševačkoj mladosti da se školuje za zanatska zanimanja, jer to je potreba svakog građanina – priča majstor Vlada.

Vladimir Stojanović je pored bivšeg “Jastrepca” radio i u drugim preduzećima. Majstorstvo je bio u prilici da pokaže u Rusiji, Libiji i u još nekim zemljama.

Lj. Marković

Ostale vesti

back-to-top