Pravi se novi sportski kompleks, do 13. jula javna prezentacija

Postavljeno: 11.07.2022

Novi sportski centar „Lazarevski“, koji bi trebalo da se gradi u Bivolju, nedaleko od mini stadiona Fudbalskog kluba Borac, trenutno je na javnoj prezentaciji. Detalje o sportskom kompleksu, koji bi trebalo da se prostire na oko 76 ari, na potezu između ulica Metohijske i Volterove (nekadašnje Ulice Živorada Stankovića) građani mogu da vide u holu Gradske uprave Kruševac do 13. jula, u periodu od 7 i 30 do 15 i 30.

Urbanističkim projektom za izgradnju Sportskog  centra  „Lazarevski“ predviđena je izgradnja sportske balon sale, kafića, dečije igraonice, otvorenog fudbalskog terena, te dva kontejnera – svlačionice.

Na parceli na kojoj bi trebalo da se gradi pomenuti kompleks ranije su se nalazili objekti preduzeća „Zadrugar“, koji su imali poljoprivrednu namenu. Prema navodima iz urbanističkog projekta ti objekti su u ruševinama i vide se samo nadzemni delovi njihovih temelja. Od objekata u okviru ranijeg kompleksa na parceli se nalazi objekat za proizvodnju stočne hrane, prizemni sa potkrovljem, od koga bi trebalo da se napravi svlačionica. Od ranije postoji i trafostanica.

Pomenuta parcela izlazi na ulice Volterovu i Metohijsku, odnosno moguće joj je prići sa svih strana.

Kako bi se omogućilo funkcionisanje objekata i kompleksa projektant je predvideo izgradnju otvorenog parking prostora, platoa za okupljanje sportista i pešačkih komunikacija u okviru sportskog centra, dok bi slobodne površine trebalo da budu ozelenjene.

Na izloženi Urbanistički projekat za izgradnju  Sportskog  centra  „Lazarevski“, na katastarskoj parceli 4360/1  KO Kruševac, zainteresovani mogu izvršiti javni uvid, staviti primedbe i dati sugestije u pisanoj formi, u prijemnoj kancelariji br. 31, Gradske uprave grada Kruševca.

J.B.

 

Ostale vesti

Komentari

 1. Igor kaže:

  Ispravka, u blizini FK Borca a ne Jedinstva.

  1. Ana kaže:

   U pravu ste, ispravili smo, treba da stoji u blizini mini-stadiona FK Borac, a ne FK Jedinstvo. Hvala, pozdrav!

 2. Istorija postoji i pre dolaska Porodice kaže:

  U vezi sa „mini stadionom Fk Jedinstvo“, valja reci da se radi o igralistu poznatom kao Bela Boca, terenu Fk Borac iz Bivolja. To sto je Fk Jedinstvo dobilo ovaj teren nije za sportsku rubriku, ali je krajnje nepostovanje cinjenica, tradicije i istorije da se precutkuje istorija Fk Borac, osnovanog 1922.godine kao Fk Svetlost!

 3. tanja kaže:

  Još jedno fudbalsko igralište? Kome to treba? Gde je vrtić u Bivolju?

 4. Djurdjija kaže:

  Lepe su vesti kada se nesto gradi i pravi u svom rodnom gradu, a posebno objekti namenjeni za sve sportiste i sportska nadmetanja da se sto vise mladih ukljuci. Trebalo bi misliti na ovo vreme koje dolazi neizvesno zato treba nabaviti i aparate za preciscavanje vode da piju zdravu i pitku vodu pravu izvorsku.

5 thoughts on “Pravi se novi sportski kompleks, do 13. jula javna prezentacija

Comments are closed.

back-to-top