+381 64 812 51 81
Naslovna » Zdravlje » Popijte kafu – pomozite obolelima od karcinoma!

Popijte kafu – pomozite obolelima od karcinoma!

Sugrađani, dođite  u nedelju od od 10 do 14 časova u jedan od dvadesetak kruševačkih ugostiteljskih objekata i popijte kafu .Kompletan prihod od  popijenih kafa bice prosleđen ovdašnjem Onkološkom savetovalištu “Narcis” koje planira nabavku terenskog vozila za obilazak teško obolelih onkoloških pacijenata

Akciju “Humanitarna kafa”  koju Savetovalište “Narcis” organizuje na Svetski dan zdravlja (7.april)  za sada je podržalo više od dvadeset ugostiteljskih objekata u Kruševcu. Ideja je da se na taj dan,  kompletan prihod od prodatih kafa, usmeri na kupovinu vozila za terenski rad i obilazak pacijenata obolelih od malignih bolesti  koji žive u najudaljenijim mestima, nemaju zdravstveno osiguranje, žive sami ili u lošim uslovima.

Savetovalište za pomoć obolelima od malignih bolesti “Narcis” zvanično je otpočelo sa radom 1.februara ove godine i pruža usluge produžene zdravstvene pomoći i nege svim potencijalnim korisnicima sa teritorije Rasinkog okruga, nevezano od toga da li imaju overenu zdravstvenu knjižicu.

Ovaj značajan projekat ,nastao iz dugogodišnje saradnje Udruženja zdravstvenih radnika nacionalne asocijacije RO, ovdašnje Opšte bolnice i Društva za borbu protiv raka (podružnice Kruševac), finansijski je podržala Vlada Švajcarske u okviru programa SWISS-PRO.

S obzirom na potrebe obolelih i članova njihovih porodica, ali i veliko interesovanje, broj poseta i pruženih usluga tima koji radi u savetovalištu, stvorila se potreba za dodatnim trudom kako bi se produžilo trajanje i održivost u cilju poboljšanja kvaliteta života osoba koje se bore sa malignitetom.

“Humanitarna kafa” jedna je od prvih akcija koju “Narcis” organizuje kako bi rad Savetovališta bio nastavljen i nakon 1. oktobra 2019. godine, kada se završava projekat koji je podržala Vlada Švajcarske.

Sa ovakvim i sličnim aktivnostima biće nastavljeno i u narednom priodu , kako bi se obezbedila sredstva koja bi produžila rad Savetovališta.

Inače, Savetovalište “Narcis” smešteno je na Odeljenju dnevne bolnice za hemioterapiju, pri Opštoj bolnici Kruševac i pacijentima je na usluzi svakog radnog dana od 13 do 17 časova.  Stručni tim savetovališta čine onkolog, psiholog, fizijatar, fizioterapet, socijalni radnik, nutricionista, medicinska sestra. Sve usluge Savetovališta su besplatne, a za neophodne i dodatne informacije građani se mogu obratiti na telefon 037 350 6000.

U Kruševcu se Dnevnoj bolnici za hemioterapiju svake godine javi više od 1.000 novih pacijenata sa nekom malignom bolešću. Svi ovi pacijenti , kao i njihove porodice, mogu koristiti usluge pruža novoformirano savetovalište “Narcis”.

Ugostiteljski objekti u kojima će se u nedelju služiti “Humanitarna kafa”

1.Kruška Pab

 1.  Caffe Grizzly
 2. Poslastičarnica Gaga
 3. Cafe Paralele
 4. Cafe Arabika
 5. Taverna
 6. Block Bar
 7. Poslastičarnica Anđela
 8. Salsa Café
 9. Cafe Dream
 10. Idolo Café
 11. Pizza Top
 12. Basement Bar
 13. Besne Gliste
 14. Ceffe But
 15. Zrno Café
 16. Jazz Club
 17. Café Story
 18. Mali princ
 19. K69
 20. Caffe ABC
 21. Cafe ABC (Maxi kod bazena)
 22. PS kafeterija
 23. Jastrebac Lake Resort (Trayal Hotel i Idila Jastrebac Hotel)
 24. Cafe & bistro Pastel

Medijski sponzor akcije “Humanitarna kafa” je Televizija Plus , koja će ujedno Savetovalištu donirati i određena finansijska sredstva.

Sugrađani, dođite  u nedelju od od 10 do 14 časova u jedan od dvadesetak kruševačkih ugostiteljskih objekata i popijte kafu .Kompletan prihod od  popijenih kafa bice prosleđen ovdašnjem Onkološkom savetovalištu “Narcis” koje planira nabavku terenskog vozila za obilazak teško obolelih onkoloških pacijenata Akciju “Humanitarna kafa”  koju Savetovalište “Narcis” organizuje na Svetski dan zdravlja (7.april)  za sada je podržalo više od dvadeset ugostiteljskih objekata u Kruševcu. Ideja je da se na taj dan,  kompletan prihod od prodatih kafa, usmeri na kupovinu vozila za terenski rad i obilazak pacijenata obolelih od malignih bolesti  koji žive u najudaljenijim mestima, nemaju zdravstveno osiguranje, žive…

Review Overview

Rejting korisnika 4.13 ( 9 glasova)
x

Proveri i

FK Trajal pred gostovanje Loznici: Protivnik za respekt, borićemo se!

U 19. kolu Prve lige Srbije Trajal u subotu gostuje Loznici koja je istakla kandidaturu za sam vrh tabele. – ...

I dalje veliki broj novoobolelih

Tokom protekla 24 sata u Rasinskom okrugu virus korona potvrđen je kod 135 pacijenata. Broj novozaraženih u Kruševcu je 79, ...

SSP zahteva da vlast ispuni obećanje i renovira školu u Parunovcu

– Zahtevam od lokalne vlasti da konačno krene sa dugo najavljivanom rekonstrukcijom OŠ „Vladislav Savić Jan“ u Parunovcu, pozivam gradonačelnicu ...

Svetosavski đaci: Danilo Grujić, OŠ „Vuk Karadžić“

Pored zapaženih rezultata na brojnim takmičenjima učenik osmog razreda Danilo Grujić pokazao je veliko interesovanje i za bavljenje naukom te ...

Brus: veliki požar na otvorenom

Dve hektara niskog rastinja i suve trave goreli su u naseljenom mestu Čokotar kod Brusa u požaru koji je izbio ...