Ponovo rade otvoreni bazeni

Postavljeno: 14.07.2020

Odlukom Štaba za vanredne situcije grada Kruševca, a u skladu sa epidemiološkim  merama propisanim do strane ovdašnjeg Zavoda za javno zdravlje, od danas ponovo rade otvoreni bazeni

Otvoreni bazeni od danas (14.jul) ponovo rade, uz primenu preventivnih mera za sprečavanje širenja korona virusa.

Od danas, na otvorenim bazenima, samo dve osobe mogu sedeti pod istim suncobranom (osim porodica sa malom decom), uz poštovanje fizičke distance od najmanje dva metra.

Ležajke moraju biti postavljene na udaljenosti od najmanje dva metra, a između suncobrana propisana razdaljina je četiri metra.

Dok traje vanredna situacija, na otvorenim bazenima zabranjeni su timski sportovi koji uključuju bliski kontakat, kako u vodi tako i na obali.

Barovi ili kafići koji na bazenima prodaju hranu i piće, istu mogu služiti samo zapakovanu u originalnom pakovanju, a gosti koji sede u tim kafićima i barovima moraju jedni od drugih biti udaljeni najmanje metar i po.

Odlukom gradskog Štaba, u barovima i kafićima na kupalištu, do daljnjeg nije dozvoljeno održavanje zabava i sličnih događaja, a dozvoljen kapacitet kupališta je 40 ljudi na hiljadu kvadratnih metara.

Naloženo je i to da zaposleni na kupalištu moraju da nose maske kada dolaze u kontakt sa gostima, a prema odluci Štaba, izuzev toaleta, zabranjeno je korišćenje svih ostalih zajedničkih prostorija.

Preporučeno radno vreme bazena je od 10 do 18 časova a , ukoliko je moguće, trebalo bi uvesti i prethodne rezervacije, kako bi se broj gostiju ograničio.

Podsećamo, otvoreni bazeni  prestali su sa radom 7.jula, nakon što je u Kruševcu uvedena vanredna situacija. Od danas ponovo rade, u skladu sa merama koje je propisao ovdašnji Zavod za javno zdravlje.

Inače, pored ove odluke, Štab za vanredne situacije je na danas  održanoj vanrednoj telefonskoj sednici, naložio JKP “Vodovod Kruševac” da nastavi sa proizvodnjom natrijum hipohlorita, a JKP Kruševac da izvrši pripremu, postavljanje i dopunu tog dezinfekcionog sredstva po mesnim zajednicama.

D.P. 

Ostale vesti

back-to-top