JKP ponovo počelo dezinfekciju ulica

Postavljeno: 14.07.2020

Nakon uvođenja vanredne situacije u Kruševcu, Javno komunalno preduzeće ponovo je počelo dezinfekciju ulica natrijum hipohloritom, a više puta dnevno dezinfikuju se i krug Bolnice i  Kovid ambulante

Vanredno se  radi u tri smene, a kako navode u ovom javnom preduzeću, sa uvođenjem vanredne situacije, ulice i javne površine ponovo se dezinfikuju natrujum hipohloritom.

Od prošle nedelje, uži centar grada dezinfikuje se svakodnevno, a šire gradsko jezgro jednom do dva puta nedeljeno. Istovremeno, tri puta dnevno dezinfikuje se krug Bolnice, kao i prostor oko Kovid ambulante – kaže Snežana Radojković, direktorka JKP Kruševac, dodajući da ovo preduzeće  koristi sve raspoložive i ljudske i tehničke kapacitete kako bi pomoglo u sprečavanju širenja korona virusa.

Redovno se čiste i dečji mobilijari, javne zelene površine, te prostor oko javnih česmi, a pored vanrednih i redovih aktivnosti, radnici JKP u prethodnim danima bili su dodatno angažovani na uklanjanju kabastog otpada sa javnih površina i iz dvorišta sugrađana, nastalog usled nevremena koje je nedavno pogodilo naš grad.

Sa dezinfekcijom gradskih ulica nastavlja se do daljnjeg, a u JKP Vodovod, preduzeću zaduženom za proizvodnju natrijum hipohlorita, kažu da za potrebe Kruševca ima dovoljno ovog dezinfekcionog sredstva.

D.P. 

Ostale vesti

back-to-top