Policija našla napadača na SRS, protiv Šešelja, zbog iznošenja neistina, SSP i NS najavili tužbe

Postavljeno: 15.04.2021

Samo nekoliko sati nakon što je lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj kao napadača na prostorije te stranke u Kruševcu označio Dimitrija Petkovića, iz Stranke slobode i pravde, policija je saopštila da je indentifikovala počinioca, a iz njenog saopštenja se zaključuje da nije reč o Petkoviću. Iz kruševačkog odbora SSP su zbog toga najavili tužbu protiv Šešelja. Isto će učiniti i ovdašnji odbor Narodne stranke jer je lider radikala za organizovanje pomenutog napada optužio Predraga Petronijevića, iz te stranke

Naime, kruševačka policija danas je saopštila da je, intenzivnim radom, identifikovala muškarca starog 21 godinu, osumnjičenog da je u noći između 12. i 13. aprila kamenom razbio staklo na prostorijama u Kruševcu, koje koristi Srpska radikalna stranka, te da će protiv njega, zbog sumnje da je izvršio krivično delo uništenje i oštećenje tuđe stvari, policija podneti krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu.

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj je, međutim, jutros, gostujući na Hepi televiziji rekao da je staklo na prozoru prostorija SRS u Kruševcu razbio „Dimitrije Petković, zvani Mita fotograf“, a dok je on to govorio na ekranu je prikazana fotografija Petkovića. Šešelj je tada rekao i da je Petkovića „platio Predrag Petronijević, potpredsednik Narodne stranke Vuka Jeremića u Kruševcu, inače kruševački narkodiler“.

Kruševački odbor Stranke slobode i pravde oštro je, u saopštenju za javnost, demantovao Šešelja navodeći da je on “izgovorio brutalne neistine i laži i svesno targetirao kao počinioca razbijanja stakla na prostorijama SRS Kruševac, predsednika Izvršnog odbora Stranke slobode i pravde u Kruševcu, Dimitrija Petkovića”.

– U pitanju je klasičan politički progon neistomišljenika, etiketiranje i targetiranje opozicionih kadrova koje za cilj ima diskreditaciju i nastavak medijskog linča svakoga ko nije u vlasti. Svako se može uveriti da se na emitovanom snimku sa sigurnosnih kamera, kao počinilac, ne nalazi Dimitrije Peković, koga je Šešelj označio – navedeno je u saopštenju.

Iz te stranke su saopštili i da će zbog navedenog Petković podneti krivičnu prijavu protiv predsednika SRS Vojislava Šešelja. Takođe, demantovali su bilo kakvo učešće u pomenutom događaju.

Demanti na Šešeljevu jutrošnju izjavu danas je stigao i iz kruševačkog odbora Narodne stranke.

– Tvrdimo da nijedno od prikazanih lica u programu televizije sa nacionalnom frekvencijom nije član Odbora Narodne stranke u Kruševcu niti je bilo koji član imao veze sa pomenutim događajem. Osuđujemo retoriku Vojislava Šešelja u navedenoj emisiji i pozivamo REM da sankcioniše vulgarnost i govor mržnje – naveo je lokalni odbor Narodne stranke u saopštenju.

Saopštio je i da će Petronijević zbog neistina iznetih u živom televizijskom programu kada ga je Šešelj nazvao narko dilerom i čovekom koji je platio NN lica da izvede napad protiv njega podneti tužbu.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top