Atletski klub Kruševac uspešno zaokružio sezonu: Leto će biti još bolje!

Postavljeno: 16.04.2021

– Ukupno je na pojedinačnim državnim prvenstvima osvojeno 12 medalja, što je više od onog što smo mogli da očekujemo, jer uslovi u kojima smo trenirali nisu bili idealni – kaže trener Goran Begović, najavljujući novu letnju sezonu koja startuje 8. maja. Najnovija vest: Anja Nedeljković pozvana na reprezentativne pripreme u Ulcinju.

Atletičari su se na svoj način prilagodili epidemijskoj situaciji, koja je znatno otežala trenažni proces i proredila takmičenja. U takvim uslovima, članovi Atletskog kluba Kruševac uspešno su zaokružili zimsku sezonu, koju rekapitulira trener Goran Begović:

– Korona nas je omela u trenažnom procesu jer smo morali da radimo napolju, što u zimskim uslovima svakako nije bilo idealno. Zato nismo mnogo ni očekivali, ali je na kraju ispalo jako dobro. Ukupno je na pojedinačnim državnim prvenstvima osvojeno 12 medalja, od toga jedna zlatna, četiri srebrne i sedam bronzanih. Na kraju smo imali i Zimski bacački kup na kome su naše juniorke Jana Sudimac, Miona Ilijević i Teodora Stojković u pojedinačnoj konkurenciji došle do jedne zlatne i bronzane, kao i dve srebrne medalje, dok su ekipno bile treće. Nedelju dana pre toga je održan i Zimski kup u bacanjima za seniore i mlađe juniore, gde je Nikola Terzić osvojio dve srebrne medalje, u bacanju kugle i diska, a Jana Sudimac bronzanu u bacanju diska. Dakle, veoma dobri rezultati koji pokazuju da su naši takmičari i u skromnijim uslovima rada uspeli da održe formu i tempiraju je za takmičenja.

Posle svega, za uspešan kraj sezone pobrinula se Anja Nedeljković, koja je na Balkanskom prvenstvu u hodanju na putu u Sremskoj Mitrovici bila peta.

– Anja je svakako postigla veliki uspeh i najnovija vest je da je pozvana na reprezentativne pripreme od 16. do 30. aprila u Ulcinju. Prošle godine zbog korone tih priprema nije bilo, a ove će u Ulcinju boraviti 23 dugoprugaša, atletičara uzrasta mlađih i starijih juniora i seniora. Anja je vrlo talentovana i perspektivna atletičarka, koja je već ostvarila i nacionalni rekord u brzom hodanju na hiljadu metara.

Anja nije jedina rekorderka iz kruševačkog Atletskog kluba. Postala je to nedavno i njena klupska drugarica Natalija Vojinović.

– Podsetiću i da je Natalija krajem prošle godine, na Novogodišnjem mitingu Atletskog kluba Crvena zvezda u Beogradu, skočila 167 centimetara i takođe postavila novi državni rekord u dvorani, u kategoriji pionirki, za tri centimtra bolji od prethodnog. To je sve više od onog što smo mogli da očekujemo, jer uslovi u kojima smo trenirali nisu bili optimalni, Hala sportova nije radila, čak smo organizovali i akcije čišćenja snega sa staze da bismo imali gde da treniramo – kaže Begović.

U toku su intenzivne pripreme za naredna takimičenja:

– Počele su ozbiljne pripreme za letnju sezonu, koja počinje 8. maja. Nadamo se boljoj epidemijskoj situaciji i da nećemo imati kao prošle godine mnogo otkazivanja i izmena termina. Treniramo kao da će sve biti normalno i regularno. Očekujemo i organizaciju nekih takmičenja, jer smo se u tome već odlično pokazali, još uvek ne znamo koja ćemo dobiti, ali svakako da će ponovo biti atraktivne atletike u Kruševcu. I naše sudije su polagale ispite, neke to sada čeka, tako da pripremamo i sudijski kadar kao i sve ostalo što organizacija ozbiljnih takmičenja podrazumeva – kaže na kraju trener Atletskog kluba Kruševac Goran Begović.

Ostale vesti

back-to-top