Napajanje stranačkih zvučnika strujom iz KCK uzburkalo strasti, SSP i SRS tvrde suprotno

Postavljeno: 15.04.2021

Kruševački odbor Stranke slobode i pravde tvrdi da su predstavnici lokalnog odbora Srpske radikalne stranke, koji su nedavno istovremeno sa SSP imali štand na Trgu glumaca, struju za zvučnike bez potrebnih zahteva i naknade uzeli od Kulturnog centra, te da su radnici te javne ustanove u radno vreme bili na pomenutom štandu radikala. U Kulturnom centru i Radikalnoj stranci demantuju te navode

SSP u saopštenju za javnost podseća da je 12. aprila imao štand na Trgu glumaca te izražava zabrinutost jer “se uvek u isto vreme, kada neka od opozicionih stranaka u Kruševcu prijavi štand, pojave i članovi Srpske radikalne stranke”.

– Pod budnim okom naprednjačkih funkcionera i koordinatora, koji se uvek nalaze u blizini štandova, ovog puta su radikali svoj štand i četiri zvučnika napajali strujom iz Kulturnog centra. Bez prijave štanda, okupljanja, bez zahteva za korišćenje struje i naknade za istu, bukom su maltretirali sve građane Kruševca koji su tu prolazili – saopštio je kruševački Odbor Stranke slobode i pravde.

U toj stranci smatraju da je to “još jedan dokaz zloupotreba javnih resursa, novca građana i radnika u javnim preduzećima i ustanovama, koji su taoci samovolje naprednjačkih funkcionera i direktora”.

U saopštenju je navedeno da je SSP pokušao da dođe do dokumentacije i zahteva koje je GrO SRS uputio Kulturnom centru, ali da nije uspeo u tome.

Predsednik Okružnog odbora Srpske radikalne stranke Dejan Marinković je za KruševacGrad rekao da je ta stranka od Gradske uprave imala rešenje o zauzeću javne površine od 10 do 17 časova za 12. april te da je odobrenje za korišćenje struje tražila od dopisništva RTS-a i od Kulturnog centra Kruševac.

– RTS nije mogao da nam izađe u susret, ali KCK jeste. Ovo nije prvi put da uzimamo struju od njih za naš štand, platićemo koliko bude potrebno. Radnici Kulturnog centra koji su se tu pojavili su zapisali stanje strujomera, pre i posle našeg korišćenja – rekao je Marinković.

Direktorka Kulturnog centra Violeta Kaplarević kaže da su predstavnici Srpske radikalne stranke podneli zahtev za korišćenje struje.
-Što se tiče naših radnika na štandu verovatno je reč o našem zaposlenom koji je član SRS, on je na štandu mogao da bude u vreme pauze, to nema nikakve veze sa Kulturnim centrom – dodala je Kaplarevićka.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top