POKS predao listu za lokalne izbore u Kruševcu

Postavljeno: 05.06.2020

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) u Kruševcu, predao je Gradskoj izbornoj komisiji listu kandidata za odbornike u lokalnoj Skupštini. Lista pod nazivom „Za Kraljevinu Srbiju-Za Lazarev grad“, zauzeće peto mesto na glasačkom listiću

Na izbornoj listi POKS koju je potpisima podržao 751 građanin , 24 je kandidata za odbornike u gradskoj Skupštini, a na listi je više od 40 odsto žena.

Zoran Radojević, predsednik GO POKS i koordinator za Rasinski okrug, kazao je da će se ta stranka, ukoliko dobije poverenje građana, pre svega zalagati  za ravnomerniji razvoj grada i sela.

Zalagaćemo se za decentralizaciju Kruševca, što podrazumeva formiranje četiri opštine na seoskom području ( Veliki Šiljegovac, Čitluk, Kupci i Jasika)  i tri u gradu. Svaka od tih opština bi imala svoj budžet ,čime bi se omogućio ravnomerniji razvoj sela i grada. Takođe, zalagađemo se i da se Savetima mesnih zajednica vrati stara uloga, odnosno, da mogu da donose odluke o prioritetima o svojim mestima, što je u ovom trenutku samo formalno.  Borićemo se i za veću pomoć grada malim i srednjim preduzećima, te za bolju infrastrukturu ali i bogatija kulturna dešavanja na seoskom području. Jedna od prioriteta biće nam i besplatan masovni sport za svu decu – kazao je Radojević.

Imajući u vidu aktuelnu epidemiološku situaciju ova stranka će, prema rečima Radojevića, svoje aktivnosti organizovati sa manjim brojem ljudi, a posete će biti usmerene na mesne zajednice.

Lista pod nazivom „Za Kraljevinu Srbiju-Za Lazarev grad“ zauzeće peto mesto na glasačkom listiću. Lokalnu listu za izbore u Kruševcu prva je predala Srpska napredna stranka, druga je koalicija „ Socijalistička partija Srbije- Jedinstvena Srbija“, treća Srpska narodna partija, a četvrta Srpska radikalna stranka.

D.P.

Ostale vesti

Komentari

 1. Dragan J kaže:

  Udba! Prevara i laži!

 2. Nikola kaže:

  Rezultat na gradskim (lokalnim) izborima jedne tek formirane partije koja na njih izlazi kao apsolutni autsajder ne može nas baš nikako približiti obnovi Monarhije za koju se svi mi monarhisti zalažemo. Ne glasa se u martu u Beogradu da li smo za Kralja ili ne, već za političke partije ili koalicije koje budu učestvovale na izborima. Kraljevina je zajednički cilj i nikako nije tačno da je snaga monarhije rezultat poks-a. Naprotiv, daleko veći broj monarhista u Beogradu glasaće druge liste ili neće izaći, nego što će ih dati glasove novoformiranoj stranci.

 3. Aca kaže:

  Ima monarhista u svim strankama, i nije bitno da li su na vlasti ili u opoziciji, ali zaista ste u pravu da ne bi trebalo monopolisati ideju kraljevine. Nažalost delovanje drugih pokazuje da su im ciljevi malo drugačiji. Srećno svim monarhistima, ali neka se uvek strančarenje povuče pred velikim državnim idejama a ne da velike ideje stradaju zbog strančarenja.

 4. Nikola kaže:

  24 / 70, ništa, slabo…, SNP, SRS,poks, Metla,…ništa.

  62 / 70 SNS
  8 / 70 SPS

 5. Mirko Ilčić kaže:

  SNP 1,7%
  SRS 2,1%
  poks 0,8%
  Metla 1,5%
  SPS 8%

 6. Jovan kaže:

  61 SNS, 9 SPS

  SNP 2,1%, SRS 1,8%, Metla 1,5%, poks 0,30%

6 thoughts on “POKS predao listu za lokalne izbore u Kruševcu

Comments are closed.

back-to-top