Instrukcije o komercijalnom testiranju na KOVID 19

Postavljeno: 05.06.2020

Testiranje na lični zahtev na virus korona košta 6.000 dinara, a uplata se vrši isključivo na žiro račun Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje 840-17750-34. Za Rasinski okrug, brisevi se uzimaju u laboratoriji Centra za humanu mikrobioologiju pri kruševačkom Zavodu za javno zdravlje, radnim danima od 8 do 10 časova

Procedura je takva da oni koji žele da se testiraju na virus korona, prvo treba da uplate novac na račun za posebne namene (za usluge RT-PCR testiranja na prosustvo SARS CoV2) Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, nakon čega odlaze u Zavod za javno zdravlje gde će se raditi uzimanje uzorka.

Rezultati testiranja stižu u roku od 24 do 48 sati elektronskim putem, a ukoliko su nekome potrebni zbog putovanja, može se dobiti i potvrda.

Prilikom uplate, fizička lica treba da unesu ime, prezime, adresu i mesto prebivališta, a kao poziv na broj svoj JMBG. Za pravna lica potrebno je navesti naziv i sedište i PIB pravnog lica (ukoliko pravno lice uplaćuje za više  zaposlenih i spisak lica sa njihovim JMBG), a strani državljani ime ,prezime i državu prebivališta, te broj pasoša ili inostranog osiguranja.

Podsećamo, testiranje je besplatno za sve građane koji imaju simptome ili su bili u kontaktu sa zaraženom osobom, kao i za one koji odlaze na operaciju ili određene intervencije. Takođe, testiranje ne plaćaju maloletna lica i studenti koji putuju u zemlje u kojima nije dozvoljen ulaz bez prethodno urađenog PSR testa.

D.P. 

Ostale vesti

back-to-top