Podrška EU lokalnim inicijativama, javite se!

Postavljeno: 03.11.2020

Nacionalna koalicija za decentralizaciju (NKD) sa partnerima, Grupom 484 i Fondacijom Jelena Šantić, poziva autentične formalne i neformalne lokalne inicijative koje rade u oblastima vladavine prava i kulturne raznolikosti da se prijave na konkurs Podrška za mobilizaciju zajednice

Prijave se podnose preko platforme promeni.rs, a projekat se sprovodi uz finansijsku podršku Delegacije EU u Srbiji. Biće podržano do 38 inicijativa, pojedinačni inosi se kreću od 400 do 5.000 evra, a usmereni su na konkretne potrebe građana u svojim zajednicama u oblastima vladavine prava i kulturne raznolikosti. 

– Kroz oblast vladavine prava podržavamo lokalne akcije koje su usmerene na promovisanje vladavine zakona i razvijanje demokratije. Kroz konkurs podržavamo i lokalne akcije koje su usmerene na polje kulturne raznolikosti sa fokusom na jačanje svesti o delu istog društva u celini, stvaranju trajnih oblika političke i društvene integracije – saopšteno je Nacionalne koalicije za decentralizaciju. 

U toj organizaciji veruju da lokalne zajednice imaju dovoljno resursa i potencijala da postanu bolja mesta za život, te da nosioci promena nisu pojedinci već udruženi građani i građanke koji deluju kao neformalne i formalne lokalne inicijative. 

– Naša filozofija promene je oslonjena na potrebe građana i građanki, a ne isključivo na njihova prava, zato želimo da stignemo do autentičnih lokalnih inicijativa iz različitih lokalnih zajednica u svim regionima Srbije –navode u NKD. 

Više informacija o uslovima, realizaciji i kriterijumima konkursa možete pronaći na ovom linku.

Projekat ,,Lokalni poziv ka EU’’ koji realizuje Nacionalna koalicija za decentralizaciju sa partnerima Grupom 484 i fondacijom Jelena Šantić, osnažuje lokalne inicijative za doprinos procesima pridruživanja EU, stvarajući decentralizovano društvo koje neguje kulturnu različitost i participatornu demokratiju. Ovaj projekat finansira Evropska unija.

J.B. 

Ostale vesti

Komentari

  1. marko kaže:

    To je to podrzavaju je grupe koje zagovaraju naseljavanje migranata kod nas. izguglajte malo i vidite ko su i sta su te grupe

1 thought on “Podrška EU lokalnim inicijativama, javite se!

Comments are closed.

back-to-top