Počinje Kruška: Brojne predstave za mališane

Postavljeno: 10.01.2023

Festival za decu “Kruška” po 15. put se održava u Kruševačkom pozorištu od 13. do 18 januara. Ove godine mališani će uživati u sedam predstava, od čega je šest gostujućih, a svaka predstava igraće se u dva termina.

– U susret festivalu ,,Kruška“, koristimo priliku da pozovemo našu najmlađu publiku da dođu u naše pozorište i pogledaju sedam najboljih predstava za decu iz cele Srbije. Izvolite – poručuju iz Kruševačkog pozorišta.

Festival će otvoriti 13. januara, predstava Kruševačkog pozorišta, “Mala sirena”, nastala po tekstu H. K. Andersena, u adaptaciji i režiji Aleksandra Pejakovića.

Drugog dana festivala mališani će moći da pogledaju “Nerođena devojka” Pozorišta “Bora Stanković” iz Vranja u režiji Darka Kovačevskog, dok će 15. janauar nastupati trupa Narodnog pozorišta Timočke krajine i Centra za kulturu “Zoran Radmilović” iz Zaječara sa predstavom “Alisa na putu za Oz”, u režiji Olivere Viktorović Đurašković.

U ponedeljak, 16. januara, Narodno pozorište iz Užica izvodi predstavu “Vasilisa Prekrasna” , u režiji Vahidina Prelića, dok će narednog dana Prvo prigradsko pozorište Lazarevac “Puls teatar” izvesti “Srebrnog cara”, predstavu koju je režirao David Alić.

“Razmaženi princ”, Igora Damnjanovića iz Narodnog pozorišta iz Leskovca prikazuje je 18. januara dok će festival zatvariti predstava “Mulan” pozorišta za decu i mlade Kragujevac, u režiji Damjana Kecojevića.

Deca će u okviru Festivala predstave moći da gledaju u dva termina, od 17 i 19 časova.

M. J.

Ostale vesti

back-to-top