Plivačima Palestre 8 medalja na Državnom prvenstvu u Kruševcu

Postavljeno: 08.03.2020

Takmičarima kruševačke Palestre pripalo pet zlatnih, jedna srebrna i dve bronzane medalje na Državnom prvenstvu Specijalne Olimpijade Srbije održanom u našem gradu

Kruševac je bio domaćin 14. Državnog prvenstva Specijalne Olimpijade Srbije u plivanju. Na zatvorenim bazenima Sportskog centra nadmetali su se takmičari iz 11 gradova širom Srbije u kojima postoje i rade sportski klubovi za decu i omladinu sa posebnim potrebama i to na 25, 50 i 100 metara prsno i kraul.

Plivači kruševačke Palestre osvojili su osam medalja (pet  zlatnih, jedna srebrna i dve bronzane). Najsjajnija odličja zablsitala su na grudima Suzana Karajović (50 metara kraul i 100 medtara prsno), Marija Redžepi (25 metara prsno) i Miloš Đokić (50 i 100 metara kraul). Srebrnu medalju je osvojila Marija Redžepi na 25 metara kraul, dok su dve bronzane pripale Mariji Misini, na 25 i 50 metara kraul

– Kao dobri domaćini, dobili smo sve pohvale od ostalih klubova širom Srbije, a naše pripreme se nastavljaju jer sledećeg vikenda odlazimo na Državno prvenstvo Specijalne Olimpijade Srbije u stonom tenisu koje će biti održano u Novom Sadu – kaže predsednica Sportskog kluba Palestra Mirela Milojević.

Takmičenje je održano pod pokroviteljstvom Grada Kruševca, uz pomoć Sportskog kluba za decu i omladinu sa posebnim potrebama Palestra, Plivačkog kluba Napredak i podr[ku Specijalnom Olimpijadom Srbije na čelu sa nacionalnim direktorom gospodinom Aleksandrom Stanojevićem.

S.M.

Ostale vesti

back-to-top