Pitali smo vas: Šta očekujete u 2022. godini?

Postavljeno: 01.01.2022

Na prelasku iz jedne u drugu kalendarsku godinu obično poželimo nešto i nadamo se da će nova godina biti bolja. Sugrađani, na pitanje šta očekuju i žele, najčešće odgovaraju – zdravlje te zaposlenje mladih

Emilja Minić (61) se nada upravo tome. Naime, za sebe kaže da ima preko 60 i da za sebe ne očekuje ništa.

To za ovu našu decu želim da imaju veće zaposlenje. Zapravo, pre svega želim da budemo živi i zdravi – kazala je ona.

Zdravlje je na prvom mestu još jednoj našoj sugrađanki:

Očekujem pre svega zdravlje, to bi svako trebalo najviše da poželi. Ako krenemo opširnije, mnogo želja bih imala. Očekujem mir. Imala je ova godina prednosti, ali ima mana koje treba ispraviti. Uvek optimistično gledamo da naredna bude bolja.

Zvonko Savić (63), diplomirani pravnik, koji je radni vek proveo radeći u Policijskoj upravi,  ima mnogo očekivanja. Pre svega, svolje želje upućuje mladima:

Očekujem boljitak, prosperitet, ali pre svega da se mladi zaposle. Ja sam svoj radni vek završio, ali mladi, nažalost, beže iz ove zemlje, tako da mladima želim da se zaposle i žive lepo ovde.

Kako se bližimo trećoj godini zajedničkog života sa kovidom sugrađani neretko svoje želje usmeravaju na to da ovom virusu konačno vide leđa.

Samo bez korone. Da se okonča to konačno. Ništa više, to je dovoljno – rekla je Mirjana Mitić (48).

Anonimna sugrađanka želi da se okanemo bolesti koju su nam „doneli stranci“:

Ja sam matora žena. Ništa ne očekujem, samo da smo zdravi i da sve ovo prođe. Da prođu sve bolesti koje su nam nametnute.

A da novogodišnje želje i očekivanja ne prođu bez politike, potrudio se jedan par koji je sedeo na klupici na Trgu despota Stefana.

Mi živimo od dana do dana. Želimo da nam bude bolje, da promenimo ovu vlast, da ne menjamo Ustav, kako drugačije? Možda ni tad ne bude bolje. Želje su nam političke jer se već 30 godina, nažalost, bavimo politikom – požalili su se oni.

L.S.

Ostale vesti

Komentari

  1. Dragana Stevović kaže:

    Da uzmemo sudbinu u svoje ruke i da ovu lepu zemlju vratimo na fabrička podešavanja!

1 thought on “Pitali smo vas: Šta očekujete u 2022. godini?

Comments are closed.

back-to-top