Ove nedelje u Bioskopu

Postavljeno: 08.12.2022

Na repertoaru Bioskopa Kruševac ove nedelje našla su se tri filma, dva za decu i jedan za odrasle. Animirani film „Čuvena invazija medveda na Siciliju“ davaće se od 18 časova, a  dokumentarni film za decu „Hrast“ od 16. Igrani film „Boje požara “ prikazivaće se od 20 časova.

Film „Hrast“ govori o jednom hrastu koji je postojao 210 godina i postao stub u njegovom carstvu. Ovaj spektakularni avanturistički film okuplja neobičnu glumačku ekipu: veverice, orašaste žižake, šojke, mrave, poljske miševe… Sav ovaj mali živahan, zuji i čudesni univerzum poverava veličanstvenom drvetu, od njegovog korena do vrha, sa svoju hranu, sklonište i zaštitu. Poetska oda životu u kojoj se priroda jedina izražava….

U filmu „Čuvena invazija medveda na Siciliju“ kako bi pronašao svog davno izgubljenog sina, ali i hranu da preživi zimu, veliki kralj medved predvodi svoj klan iz planina u svet ljudi. Nakon što su pobegli užasnim čudovištima i pobedili zlog vojvodu, medvedi i ljudi počinju svoj život zajedno u miru….

Februara 1927. održana je sahrana bogatog bankara Marsela Perikura. U filmu „Boje požara“ pratimo njegovu ćerku, Madlen jedinu naslednicu, koja nakon samoubistva njegovog brata Eduara Perikura nekoliko godina ranije. Sudbina će je zadesiti kada njen sin Pol bude ozbiljno povređen i postane invalid. Bez njenog bivšeg muža koji bi je izdržavao, Madlen će morati sama da preuzme očev posao.
Ona dobija savete od svog ujaka, Šarla Perikura. Madlen će morati da se suoči sa mnogim preprekama, pohlepom, ljubomorom i korupcijom u Francuskoj i Evropi…

M.J.

Ostale vesti

back-to-top