Otvorena letnja sezona na Kopaoniku

Postavljeno: 02.07.2020

Tokom naredna tri meseca posetioci će imati priliku da uživaju u brojnim sadržajima i raznovrsnim aktivnostima u prirodi od kojih će neke po prvi put biti predstavljene gostima. Najveća atrakcija za skijaše i bordere koji ne mogu da dočekaju sledeći sneg biće letnja ski staza duga oko 900 metara, zahvaljujući kojoj će moći da uživaju u svom omiljenom sportu i tokom leta

Leto u planini oduvek je važilo za idealno mesto za pripreme i treninge sportista, ali i uživanje rekeretaivaca u svežem vazduhu i idiličnoj prirodi. Upravo tako nešto posetioce očekuje narednih meseci u ambijentu Kopaonika, gde je ovih dana otvorena letnja sezona. 

Skijališta Srbije su sezonu „otpakovala“ 18. juna i od tog dana su svi letnji sadržaji na raspolaganju ljubiteljima rekreacije i planinskog odmora.

Posetiocima planine na raspolaganju je planinski biciklizam, adrenalinski sadržaji poput boba na šinama, zip lajna, avantura parka, žičara za panoramsko razgledanje, kao i novi bicikli na električni pogon.

U ponudi su i izleti do atraktivnih i manje poznatih lokaliteta na Kopaoniku, obilazak najvišeg vodopada u Srbiji na padinama sunčane planine, nove pešačke ture i još mnogo toga. Za ljubitelje aktivnijeg odmora tu su safari i kvad avanture, planinski biciklizam, letnje skijanje, paraglajding, jahanje konja, panoramska vožnja žičarom…

I ove godine najveća atrakcija za skijaše i bordere koji ne mogu da dočekaju sledeći sneg biće letnja ski staza duga oko 900 metara, zahvaljujući kojoj će moći da uživaju u svom omiljenom sportu i tokom letnjih meseci.

Interesovanje gostiju veće je nego prethodnih godina.

 – Dinamika bukiranja letnjih paketa je već sada takva da se očekuje 10 do 20 odsto više noćenja u odnosu na prošlu godinu. Očekujemo dobru popunjenost i tokom narednih meseci i između 12 i 15 hiljada gostiju do kraja sezone – kaže generalni menaxer MK Resorta Radoš Đorđević.

Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije, dodaje je da je važno pokazati građanima kako na kvalitetan način da provedu vreme u Srbiji.

– U skladu sa našom kampanjom „Izaberi svoju avanturu, vidi Srbiju“ ovoj destinaciji treba pokloniti posebnu pažnju. Nadamo se da će posetioci biti zadovoljni bogatim sadržajem koji je za njih pripremljen i da će sa Kopaonika poneti samo pozitivne utiske – kaže Labović.

Ostale vesti

back-to-top