Miholjsko leto ohladilo radijatore – grejanje potrebno, kažu sugrađani

Postavljeno: 18.10.2022

Druga polovina oktobra do sada je uvek bila u znaku početka grejanja. Miholjsko leto uslovilo je odlaganje grejne sezone, ali se i pored neočekivano visokih dnevnih temperatura za ovaj period, sugrađani žale na hladna jutra i večeri. Pitali smo Kruševljane da li su počeli da greju prostorije u kojima provode vreme.

– Kada je počela priča o mogućoj energetskoj krizi, suprug i ja smo odlučili da kupimo TA peć. Imamo bebu i malo dete, pa smo počeli da je uključujemo kada su počele one niže temperature. Nažalost, sobe su okrenute ka severu, pa je u prostorijama hladno bez korišćenja peći – rekla je sugrađanka S.M.

U ovdašnjoj prodavnici tehnike kažu kako je tokom leta prodat veliki broj grejnih tela, a jedan od kupaca bila je i Tamara S., koja se na vreme obezbedila za hladne jesenje noći.

– Letos sam kupila norveški radijator, pa ga uključim popodne, kad dođem sa posla, jer centralno grejanje još nije počelo. Bila sam u nedoumici za kupovinu, ali sada vidim da sam pametno postupila – kaže ona.

U boljoj situaciji su oni koji se samostalno greju. Deo njih počeo je da zagreva svoje prostorije u jutarnjim i večernjim satima, kada temperature budu drastično niže u odnosu na dnevne.

– Uglavnom podložimo uveče, kada uđemo u kuću. Preko dana smo napolju, radimo nešto po dvorištu, a predveče zna da zahladni. Grejemo samo jednu prostoriju, pa nam onda i ujutru bude toplo u njoj. Nadam se da će ovo lepo vreme da potraje, kako bismo prištedeli ogrev – objašnjava bračni par Petrović.

Odlaganje početka grejne sezone uhvatio je nespremne mnoge sugrađane i sugrađanke, koji tek sada razmatraju kupovinu nekog grejnog tela.

– Grejemo se na Gradsku toplanu, pa nismo obezbedili drugi vid grejanje, pošto se nismo nadali da će grejna sezona biti odložena. Trenutno razmišljamo da kupimo klimu. Svakako će nam koristiti sada, ali i u letnjem periodu – navodi Kruševljanin D.I.

J.A.

Ostale vesti

back-to-top