Otvoren fudbalski stadion „Jedinstvo 1936“

Postavljeno: 27.06.2022

Svečanim presecanjem vrpce otvoren je stadion Fudbalskog kluba „Jedinstvo 1936“, koji se nalazi u naselju Aerodrom, koje je u izgradnji. Vrpcu su zajednički presekli ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović, zamenik predsednika FS Srbije Nenad Bjeković i direktor Atletskog saveza Srbije, Slobodan Branković.

– Dragi moji sportski prijatelji, hvala vam jer ste grad koji najviše ulaže u fudbalsku infrastrukturu i terene. Siguran sam da će Kruševac uskoro biti na fudbalskoj mapi koju zaslužuje, ne samo u Srbiji, nego i u Evropi. Verujem da će na ovom terenu vrlo brzo trčati neki novi fudbalski talenti zbog kojih će Kruševac i Srbija imati razloga da budu ponosni – kazao je Nenad Bjeković, zamenik predsednika Fudbalskog saveza Srbije.

Izgradnja ovog sportskog objekta počela je pre tačno godinu dana.

– Izuzetno mi je drago što su svi prijatelji Kruševca ovde, što smo zajedničkim snagama uspeli da izgradimo još jedan velelepni sportski objekat, koji pored fudbalskog terena ima četiri atletske staze i služiće i školskom sportu – istakla je gradonačelnica, Jasmina Palurović.

 

Grad Kruševac, Ministarstvo omladine i sporta, Fudbalski savez Srbije i Fudbalski savez Rasinskog okruga investirali su u izgradnju ovog objekta oko 130 miliona dinara, a kapacitet stadiona je 876 sedećih mesta.

– Pokazali smo u prethodnom periodu koliko zajedno možemo da uradimo i koliko je Kruševac grad sporta i mladih. To pokazuju brojna izgrađena dečja igrališta, teretane na otvorenom, trim-staze, sportski tereni namenjeni besplatnom bavljenju profesionalnim i rekreativnim sportom – kazao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Predsednik Fudbalskog saveza Rasinskog okruga, Vladan Gašić, najavio je izgradnju još jedanog stadiona, koji bi trebalo da bude završen do narednog Vidovdana.

Pre otvaranja stadiona, Gašić je uručio pehare, medalje i druga priznanja najboljima iz minulih prvenstava Okružnih liga Rasinskog okruga.

Svečanosti su prisustvovali brojni gosti, predstavnici sportskog i društveno – političkog života.

M.Simić

Ostale vesti

back-to-top