Osmaci polagali završni iz maternjeg jezika

Postavljeno: 27.06.2022

U okviru završnog ispita, đaci su danas polagali test iz maternjeg jezika, u utorak polažu iz matematike, a u sredu kombinovani test. Pravo na polaganje prijemnog ove godine imalo je 1.176 đaka, a iz kruševačke Školske uprave kažu da je izlaznost danas bila velika i da na ispit nije došlo manje od jedan odsto dece, te da je polaganje izvršeno po proceduri i predviđenoj satnici.

– Od pola sedam je krenula podela testova, direktori su dolazili na punk OŠ „Jovan Popović“ uz pratnju policije, po testove, kako bi sve bilo bezbedno. Možemo da kažemo da je izlaznost velika, jer je manje od jedan posto učenika koji se na testu nisu pojavli – kaže za KruševacGrad Zoran Asković, načelnik Školske uprave.

Prijemni je trajao od 9 do 11 časova, a nakon toga testovi su spakovani i uz pratnju policije ponovo vraćeni u OŠ „Jovan Popović“, nakon čega su prebačeni u Kraljevo, gde će biti pregledani.

Preliminarni rezultati završnog ispita, na nivou škola, biće objavljeni 1. jula, dok će konačni rezultati završnog ispita biti objavljeni 5. jula. U tom periodu moguće je podneti prigovore na preliminarne rezultate.

M.S.

Ostale vesti

back-to-top