Oslikavanje najlepše etno čarape  

Postavljeno: 29.09.2022

U okviru manifestacije Čarapanski dani, Kulturno centar Kruševac organizovao je kreativnu radionicu pod nazivom „Etno čarapa“

U oslikavanju čarapa tradicionalnim i etno motivima učestvovalo je 35 učenika od prvog do četvrtog razreda, a troje najkreativnijih biće nagrađeno drvenim bojicama, kolaž papirom, flomasterima, blokom, tempererama i ostalim priborom koji je potreban za likovno.

Devetogodišnji Viktor Savić po prvi put učestvuje na ovakvoj radionici.

Ovo je prvi put da učestvujem u radionici „Etno čarapa“ i jako mi se sviđa. Omiljeni predmet mi je matematika, ali volim i likovno, pa mi ovaj zadatak nije težak – rekao je Viktor.

Da su i ostali đaci srećni i da im ovaj zadatak nije težak, pokazuje i vesela graja, koja je danas odzvanjala klubom Kulturnog centra.

Danas smo u Etno mizeju videli srpsku nošnju, čarape i etno motive. Na čarapi ću nacrtati nešto što sam već video u muzeju. U muzeju smo danas videli i mačeve, puške i pištolje, a najviše su mi se svidele stare kućice – veselo je objasnio devetogodišnji Aleksa Milićević.

Nagrade za najlepše oslikanu čarapu biće dodeljene sutra (30.septembra) u 20 časova, u Beloj Sali Kulturnog centra, kada će biti upriličen i kocert Etno benda „Rošer“.

Milica S.

 

Ostale vesti

back-to-top