Održani Horizonti konopljare

Postavljeno: 14.06.2022

Tradicionalna kulturno umetnička manifestacija „Horizonti konopljare“, 21. po redu, sinoć je u Čitluku okupila brojne posetioce koji su uživali u nastupu poznatih pevača narodne muzike. Već u subotu (18.jun) u ovom naseljenom mestu, po prvi put, održače se Fijakerijada

 U veseloj atmosferi i uz dobru muziku Čitlučani su, u prisustvu brojnih gostiju, proslavili drugi dan Svete Trojice, ujedno i krsnu slavu ovog naseljenog mesta. Na taj dan, već tradicionalno, organizuje se i manifestacija Horizonti konopljare.

Sinoć su goste su zabavljali Biljana Jeftić, Aca Ilić, Nemanja Đurđević i Slobodan Đurković, a kao i svake godine do sada, vreme ih je poslužilo.

Uvek je na ovaj dan u Čitluku veselo. Nikada se do sada nije dogodilo da nam kiša pokvari veselje, bilo je godina kada kiša stane tik pred početak manifestacije i nastavi da pada kada se druženje završi i bez obzira što je već danima loše vreme, bili smo sigurni da će i ovogodišnju manifestaciju pratiti lepo vreme– kažu meštani Čitluka.

Manifestacija „Horizonti konopljare“ koja traje više od dve decenije, dobila je ime po arheološkom nalazištu iz doba neolita u selu Čitluk, u ataru zvanom Konopljara.

Već u subotu (18.jun) u Čitluku će po prvi put biti održana i Fijakerijada. Uz paradu fijakera, u okviru ove manifestacije planirana i izložba konja lipicanera, te promocija njihovih veština.

Ostale vesti

back-to-top