Održana prva „APA Akademija“ u Kruševcu
Postavljeno: 11.05.2016
Ljubitelji piva najčešće ističu da su kvalitet i svežina kriterijumi po kojima biraju omiljeno pivo, a to su upravo glavne karakteristike Jelen Točenog. Njegova svežina i reskost, prepoznatljiva gorčina i postojana pena garantuju više od osveženja – oni donose potpuni užitak
Kako bi barmenima u preko 300 kafića skrenulo pažnju na važnost pravilnog točenja i serviranja piva, Jelen pivo je organizovalo „APA Akademiju“. Krigla hladnog piva, njegova boja i pena, u omiljenom kafiću u društvu prijatelja zadovoljiće zahteve i najprobirljivijih.
„Jelen Točeno donosi zadovoljstvo u svakom smislu. Omogućava vizuelni užitak: privlačna krigla ili čaša, fina gusta pena, mehurići u čaši. Aroma i miris su dobro poznati, hladnoća i svežina uvek zagarantovane, a direktna je asocijacima i na odličnu atmosferu u pabu ili omiljenoj bašti, u krugu prijatelja“ – istakao je Milan Jovanović, instruktor APA Akademije.
Evo nekoliko saveta za barmene koji se odnose na pravilno točenje piva, ali i za sve one koji su zainteresovani da posmatraju proces točenja dok sede za šankom u omiljenom kafiću:
- Važno je koristiti čistu, dobro ohlađenu čašu koja se pri sipanju drži za dršku kako bi se sačuvala od toplote ruku
- Da se ne bi izgubilo na ukusu i aromi piva, prvi mlaz iz točilice se ne sipa direktno u čašu jer je bio u kontaktu sa vazduhom
- Pivo se pravilno toči pod uglom od 45 stepeni i tako se stvara savršeni odnos pene i tečnosti
- Pena treba da bude jednaka debljini dva prsta ruke, ni manje ni više.
Mnogima je Točeno prva asocijacija za opuštanje u krugu prijatelja i uživanje u reskom ukusu, svežini i prepoznatljivoj gorčini.