„Pivo & kobasice“ po šesti put raspevalo Bagdalu

Postavljeno: 27.08.2023

U bajkovitom ambijentu Velike terase restorana „Bagdala“ u subotu veče dogodilo se 6. izdanje festivala „Pivo i kobasice“, koji se tradicionalno održava poslednjeg avgustovskog vikenda. Ova kulturološko-gastronomska svetkovina jedinstvena je prilika da se Kruševljani i njihovi gosti uz dobar rokenrol, hladno pivo i pikantne kobasice na simboličan način oproste od leta

Uz desetak pivskih štandova na terasu je narod počeo da pristiže tek kad se veče dobrano spustilo na grad, kada je konačno od vrućine moglo da se diše i peva, što je uvek ključni sastojak, bez kojeg teško može da se zamisli festival ovog tipa, jer… ur rokenrol se tako dobro igra i pripevava, a i pivo dobije onaj neponovljiv ukus radosti. Tada kreće prvi bend…

Locomotion, momci dobro nam poznati od prethodne godine, stigli su nam sa čuvenog poteza Trstenik-Vrnjačka Banja. Ovi dobro znani „kaver kapitalci“, snažna i savršeno uvežbana ekipa, poneli su prisutne kroz nostalgične lavirinte čudesne ex-jugoslovenske muzičke scene. Uz veliki nastup (sat i po) pokazali su sa koliko želje, volje i entuzijazma jedan posvećeni rokenrol bend može da se trošli bezuslovno i kad mu članovi dobrano zagaze u petu deceniju života.

Nakon njihovog povećeg seta na scenu stupa i žena čarobnog glasa Maja Marinković, takođe Banjčanka, pratiocima tamošnjih mnogobrojnih kulturno-turističkih dešavanja dobro poznata kao nezaobilazna vrednost po čijem glasu se najposećenija balkanska banja itekako prepoznaje. Njen jednoiposatni nastup takođe su obeležile dobro nam poznate teme sa svetske ali i domaće muzičke scene. O kakvom očitom kvalitetu je reč dovoljno govori podatak da se intenzitet aplauze povećavao na kraju svake naredne pesme.

Iza njih usledio je jedan set probranih „novotalasnih“ bisera – za još malo pevanja, skakanja i ugodnu vrelu kasnoavgustovsku noć.
Još jedna lepa epizoda Leta na Bagdali ovim nastupom je uspešno okončana – na radost prisutnih i ponos organizatora – restorana Bagdala. Do naredne godine budite zdravo!

I.R.

Ostale vesti

back-to-top