Od posledica korone preminuo još jedan muškarac iz Kruševca

Postavljeno: 07.12.2020

Od posledica koje se dovode u vezu sa koronom preminuo je još jedan muškarac iz Kruševca, a  od početka epidemije ukupno je, zbog posledica tog virusa, preminulo 33 muškarca i  6 žena iz našeg gradu, podaci su ovdašnjeg Zavoda za javno zdravlje. U Rasinskom okrugu je od posledica korone do sada preminulo ukupno 70 osoba, 52 muškarca i 18 žena

Inače, u našem Okrugu je za dva dana zabeleženo još 190 novih slučajeva oboljevanja od korone, s tim što podaci nisu potpuni, odnosno čekaju se rezultati uzoraka iz Trstenika i dela uzoraka iz Aleksandrovca. To su, inače, opštine u kojima je tokom prethodnih mesec i više dana beležen najveći porast obolelih u odnosu na broj stanovnika. 

Naime, prema podacima ovdašnjeg Zavoda za javno zdravlje u Kruševcu je za prethodih 48 sati zabeleženo novih 129 slučajeva oboljevanja, u Ćičevcu 24, a u Aleksandrovcu 17. Prema tim podacima u Varvarinu je evidentirano još 14 obolelih, a u Brusu 6. 

Raste i broj đaka obolelih od korone te ih je od početka školske godine 132 u Okrugu, odnosno 69 u Kruševcu, 31 u Aleksandrovcu, 18 u Trsteniku, 10 u Brusu, troje u Ćićevcu i jedan u Varvarinu.

U proteklih nedelju dana, nakon što su stariji razredi osnovaca i srednjoškolci prešli na onlajn nastavu, u Okrugu je zabeleženo 40 novih slučajeva oboljevanja među učenicima i 11 kod prosvetara.

J.B. 

Ostale vesti

back-to-top