“Kromberg i Šubert” donirao opremu kruševačkoj Bolnici

Postavljeno: 07.12.2020

Kompanija “Kromberg i Šubert” donirala je kruševačkoj Opštoj bolnici 100 kompleta posteljine za bolničke krevete, jastuke i ćebad, a tokom ove nedelje biće doniran i dijagnostički audiometar za ORL odeljenje, saopšteno je iz te kompanije. Pomenuti aparat, kako navode, služi za merenje zdravog ili oštećenog sluha, te je posebno važan za dijagnostikovanje ranih oboljenja kod dece i starijih

U toj kompaniji navode da su kao društveno odgovorna kompanije odlučili da, u trenutku kada se zbog epidemije korona virusa zdravstvo nalazi u teškoj situaciji, pomognu, kako bi makar delimično olakšali borbu hrabrog medicinskog osoblja u Kruševcu.

– Zdravstveni sistem je stub svakog društva, jer je zdravlje najvažnije za čoveka, tako da kroz ovu donaciju zaposleni u kompaniji žele da izraze neizmernu zahvalnost medicinskom osoblju za nesebičnu borbu – saopšteno je iz “Kromberg Šuberta” uz poziv i drugima da, koliko mogu, pomognu.

U toj kompaniji, koja je sa 1.550 zaposlenih, najveći poslodavac u Kruševcu, ističu da je najveća pomoć koju pojedinac može da pruži zdravstvenom sistemu odgovorno ponašanje i pridržavanje propisanih mera prevencije, te apeluju na građane da to čine.

Napominju i da njihova kompanija prati razvoj situacije, u skladu sa tim preduzima dodatne mere prevencije i zaštite zdravlja ljudi, podsećajući da je od novembra počela sa radom i treća smena kako bi se maksimalno smanjili kontakti među zaposlenima u fabrici.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top