Korona: Stabilna epidemiološka situacija

Postavljeno: 25.10.2022

U Rasinkom okrugu tokom protekla 24 sata registrovano je 17 novih slučajeva zaražavanja korona virusom. Najviše obolelih je iz Trstenika gde je virus potvrđen kod 10 lica

Zaražene su i četiri osobe iz Kruševca, dve u Varvarinu i jedna iz Brusa, a novih slučajeva u protekla 24 sata nije bilo u Aleksandrovcu i Ćićevcu.

U Kovid ambulanti juče je obavljeno 60 prvih i 7 kontrolnih pregleda, virus je potvrđen kod osmoro pacijenata i nije bilo prijema na bolničko lečenje.

Na stacinarnom lečenju u kruševačkoj Kovid bolnici trenutno se nalaze 92 pacijenta i kod svih je potvrđeno prisustvo virusa. Dvoje je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i , kako se navodi na sajtu Kliničkog centra Niš, oni su u jako teškom opštem stanju.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje, u proteklih nedelju dana na području Rasinskog okruga ukupno je obolelo 150 ljudi. Najveći broj novih slučajeva registrovan je u Kruševcu gde je virusom zaraženo njih 60, najmanji u Brusu gde je za sedam dana obolelo troje ljudi.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top