NS tvrdi: „Gradska uprava nije odobrila štand, plaše se opozicije i naroda“

Postavljeno: 27.02.2021

Najavljenu akciju prikupljanja potpisa za slobodne i poštene izbore, koja je trebalo da se održi danas u podne na Trgu mladih, kruševački Odbor Narodne stranke nije sproveo jer Gradska uprava, kako tvrde u toj stranci, nije odobrila postavljanje štanda

– U zakonskom roku, pet dana pre održavanja akcije i postavljanja štanda, smo Gradskoj upravi podneli zahtev. Reč je o zahtevu za zauzeće javne površine. Usmeno su nam rekli je zahtev u redu i da treba da uplatimo takse, što smo učinili. Očekivali smo da Gradska uprava do petka izda rešenje, ali se to nije desilo. Preko naših izvora smo saznali da, ustvari, nismo dobili odobrenje da postavimo štand – kaže za naš portal potpredsednik kruševačkog odbora Narodne stranke Vladan Mitić.

Zbog toga su, navodi, odustali od prikupljanja potpisa, ali ne i od promocije jer su sugrađanima podelili propagandni materijal, poštujući propisane mere zaštite.

– Akcija prikupljanja potpisa za slobodne izbore, odnosno izborne uslove se tokom ovog vikenda održava u većini gradova u Srbiji, a samo u Kruševcu to nije moguće uraditi. U Kruševcu opoziciji ne dozvoljavaju da se pojavi na televiziji, a sada ni da gazi tlom grada, odnosno da zauzme metar kvadratne površine. Na taj način ne mogu da ućutkaju istinu, niti mogu da zaplaše Narodnu stranku. Gradska vlast je pokazala da se plaši i naroda i opozicije, a najviše se plaši istine – navodi Mitić.

Napominje da Narodnu stranku neće uplašiti ni privođenje njenih funkcionera ni tužbe protiv njenih čelnika niti ovakve zabrane i poručuje da je ta stranka rešena da Kruševac vrati građanima.

J.B.

Ostale vesti

Komentari

  1. Marko kaže:

    Zašto NS ne pokaže dopis sa zavodnim pečatom kad je predat zahtev Gradskoj upravi za zauzeće prostora? Koliko je meni poznato do sad niko ko je podneo ispravno zahtev nije bio odbijen.

1 thought on “NS tvrdi: „Gradska uprava nije odobrila štand, plaše se opozicije i naroda“

Comments are closed.

back-to-top