Novinari redakcije „Grad“ razgovarali sa sugrađanima naselja Bagdale i Pakašnice o aktuelnim temama

Postavljeno: 31.05.2023

Još jedno neformalno druženje sa sugrađanima, ovog puta u Restoranu Bagdala, organizovali su novinari redakcije Grad, kako bi razgovarali sa sugrađanima naselja Bagdala i Pakašnica o njihovim interesovanjima. Među ključnim pitanjima istakli su se problem prskanja protiv komarac, završetak gradnje Hrama na Bagdali i proširenje kapaciteta Starog groblja

Jedna od glavnih tema koja se izdvojila na ovom druženju bilo je prskanje protiv komaraca.
-Evo ide lepo vreme, a naše naselje je blizu šume i već sada ima dosta komaraca. Koliko znam još uvek nisu prskali, a trebalo bi, jer će uskoro biti nepodnošljivo-kaže sugrađanin R. S.
Pored toga, građane je takođe zanimalo kada će biti završena gradnja Crkve Svetih Arhangela na Bagdali, čiji je kamen temeljac postavljen 2019. godine.

Takođe, jedna od tema koja je privukla pažnju građana bilo je proširenje kapaciteta Starog groblja. S obzirom na ograničen prostor za sahranjivanje, mnogi su izrazili zabrinutost da će trenutni kapaciteti postati nedovoljni u budućnosti. Novinari su zabeležili ove brige i najavili da će istražiti mogućnosti proširenja groblja, kao i da će kontaktirati nadležne institucije za informacije o planovima i eventualnim rešenjima.

Sugrađanin LJ. Ž. koji je bio na kafici sa novinarima, pohvalio je feljtone koji se objavljuju u našem mediju i naglasio da bi voleo da ih ima više, kao i priča o uspešnim Kruševljanima iz prošlosti, jer veruje da to može biti uzor i u sadašnjosti.

U narednim nedeljama, naša redakcija organizovaće druženje sa sugrađanima i iz ostalih naselja Kruševca kao što su Bare, Ujedninjene Nacije, Pejton, Prnjavor.
Inače, druženje sa sugrađanima deo je projekta “Mediji po meri građana“, fondacije Slavko Ćuruvija, u kome učestvuje naš medij.

M. J.

Ostale vesti

back-to-top