+381 64 812 51 81
Naslovna » Politika » Nova predsednica GrO SSP: Otvorena vrata za politički dijalog, ali i nastavak kritike svega što je loše i što vlast godinama servira

Nova predsednica GrO SSP: Otvorena vrata za politički dijalog, ali i nastavak kritike svega što je loše i što vlast godinama servira

– Ovaj grad će biti svoj i slobodan – poručuje Borko Stefanović, zamenik predsednika SSP.

Pokušaj ostvarenja političkog dijaloga, ali uz nastavak kritičkog odnosa prema svemu što je loše u društvu i javnom životu, biće deo političkog narativa novoformiranog Gradskog odbora Stranke slobode i pravde, poručila je danas, u svom prvom obraćanju medijima, Katarina Panić, predsednica GrO SSP, dodajući da pozicija i funkcija ne znače ništa, osim činjenice da će učiniti sve kako bi motivisala i sebe i članstvo za predstojeću borbu.

– Zalagaću se za to da svi ucenjeni i svi uplašeni, a koji nisu učinili ništa loše i zlo, budu dobrodošli u ove prostorije – naznačava Katarina Panić, predsednica GrO SSP Kruševac.

– Zalagaću se da prvenstveno mi, ne pravimo podele na naše i njihove, sendvičare, lopove, kako bi na taj način dali primer i bili reprezenti onoga kako treba činiti. Zalagaću se da govor mržnje prestane, da uvrede, klevete i prostakluk postanu prošlost, kao i da revanšizam i osveta ne budu sastavni deo onoga čemu mi težimo.

Podvlačeći da osnovna načela budućeg političkog delovanja treba da ostanu razumevanje, tolerancija i poštovanje, Panić napominje da će o ciljevima i aktivnostima GrO na čijem je čelu od ove nedelje, govoriti na drugim konferencijama. Poručuje, ipak, da će vrata stranke biti uvek otvorena i autorima negativnih onlajn komentara koji trenutno žive virtuelni život u mraku.

– Sve ovo ne znači da ćemo biti blagi i nežni prema svemu što je loše i što nam ova vlast godinama servira – dodaje Panić. – Naravno da ćemo se kritički odnositi prema negativnim pojavama, ukazivati na sve što ne valja. Naravno da ćemo u mesecima koji su pred nama biti motivisaniji, spremniji za rad i borbu. Taj žar i ta želja za borbom osetiće se više nego ikada.

Nova predsednica GrO SSP se zahvalila dugogodišnjem predsedniku Inicijativnog odbora ove stranke u Kruševcu, Ivanu Mandiću, članu Predsedništva SSP, precizirajući između ostalog, da je Odbor koji je vodio zahvaljujući njegovoj upornosti, kreativnosti i pokretačkoj energiji postao jedan od prepoznatljivijih u Srbiji. Mandić se sa svoje strane zahvalio kolegama, medijima koji su pratili, ali i medijima koji nisu pratili rad IO, kao i političkim protivnicima za koje ocenjuje da nisu imali hrabrosti da učestvuju u političkom suočavanju.

– Mi smo verovatno jedina opoziciona stranka koja ima ovako sjajne, pametne, stručne ljude i na to sam beskrajno ponosan, a pogotovo sam ponosan što je to u našem Kruševcu, gradu koji volim i gde se osećam kao da sam među svojom familijom – rekao je Borko Stefanović, zamenik predsednika SSP, primajući od Ivana Mandića, plaketu za podršku razvoju opozicionog delovanja u Kruševcu. – Povezani smo i nekim drugim stvarima, a ne samo zajedništvom, solidarnošću i borbom koju vodimo. Povezani smo, na žalost, i krvlju.

Stefanović je dodao da je za njega lično poseban izazov da govori u Kruševcu, a posebno danas, kada je iznenađen poklonom – plaketom sa simbolom grada, koji je večan i koji će, prema Stefanovićevim rečima, biti svoj i slobodan i u budućnosti više nikada neće zavisiti od feudalaca i moćnika. Zahvaljujući se Mandiću, za koga je ocenio da je stvorio cvet opozicionog postojanja u uništenom Kruševcu, Bobanu Jovanoviću i ljudima u Odboru koji deluju u “zarobljenom gradu”, zamenik predsednika SSP je dodao da i u činu dodele priznanja ima mnogo simbolike:

– Počeli smo u Kruševcu, na najtvrđem mestu, gde je najčvršći režim Aleksandra Vučića i Bratislava Gašića, a SSP je toliko ponosna i snažna i toliko veruje u pobedu da već deli plakete – rekao je Stefanović.

I.R.

Odbor

Osim Katarine Panić, koja će voditi Gradski odbor SSP, ove nedelje izabrani su i Bojana Stanojević na mesto zamenice predsednice GrO, Stefan Bojičić koji će obavljati funkciju potpredsednika, dok je za sekretarku izabrana Sonja Antić.

- Ovaj grad će biti svoj i slobodan - poručuje Borko Stefanović, zamenik predsednika SSP. Pokušaj ostvarenja političkog dijaloga, ali uz nastavak kritičkog odnosa prema svemu što je loše u društvu i javnom životu, biće deo političkog narativa novoformiranog Gradskog odbora Stranke slobode i pravde, poručila je danas, u svom prvom obraćanju medijima, Katarina Panić, predsednica GrO SSP, dodajući da pozicija i funkcija ne znače ništa, osim činjenice da će učiniti sve kako bi motivisala i sebe i članstvo za predstojeću borbu. - Zalagaću se za to da svi ucenjeni i svi uplašeni, a koji nisu učinili ništa loše i…

Review Overview

Rejting korisnika 3.3 ( 15 glasova)

3 komentari

  1. Kad naučite Mandića da ne govori uličarskim jezikom i prestane da preti, onda može predsednica reći da je uspela u misiji. Ovako…klasični semenkari.

  2. Zašto me niko nije obavestio da nam dolazi Borko Stefanović?

  3. Ozbiljna ekipa i ozbiljan rad godinama unazad. Mozda i jedini koji se bore. Svaka cast i Mandi što je prepustio mesto predsednika Panicki i uvažio ljude koji vrede. Na lokalu kad zajaše neko funkciju predsednika, taj tu ostaje do kraja. Ovo je nesvakidašnje. Bravo i srecno!

x

Proveri i

Povećava se broj pregleda u kovid ambulanti

Od početka ove nedelje u kovid ambulanti dnevno se obavi oko 350 pregleda, s tim da je u ponedeljak pomoć ...

Nove mere kriznog štaba: u subotu u podne sve se zatvara do ponedeljka, srednjoškolci prelaze na onlajn nastavu

Na današnjoj sednici Kriznog štaba dogovoreno je pooštravanje protivepidemijskih mera, ali u mnogo manjem obimu od onog koji je tražio ...

Oaza mirisa i boja: Osmomartovska izložba cveća

Tradicionalna Osmomartovska prodajna izložba cveća, koju organizuje Javno komunalno preduzeće, otvorena je u foajeu Kruševačkog pozorišta. Posetioci mogu da pogledaju ...

Goodyear kupio Cooper tire, novi američki gigant u Kruševcu

Nakon što je nedavno saopšteno da američka multinacionalna kompanija za proizvodnju guma Goodyear kupuje kompaniju Cooper tire, čija jedna od ...

Korona ne posustaje, za dan 191 novi slučaj

U protekla 24 sata korona virus potvrđen je kod 191 lica, čime se ukupan broj zaraženih od početka epidemije popeo ...