Nastavlja se akcija preventivnih pregleda u Kruševcu

Postavljeno: 15.06.2024

U nedelju, 16. juna 2024. godine, Ministarstvo zdravlja Republike Srbije organizuje nastavak akcije preventivnih pregleda u Kruševcu. Opšta bolnica Kruševac i Dom zdravlja Kruševac udružili su snage kako bi građanima pružili besplatne zdravstvene usluge.

Opšta bolnica Kruševac sprovodiće dermatološke preglede mladeža, ultrazvučne preglede abdomena i analize tumor markera (CEA, CA19-9 i Alpha Fetoprotein) za ceo Rasinski okrug. Pored toga, bolnica će podržati Dom zdravlja Kruševac u obavljanju pregleda dece, obavljajući oftalmološke i ORL preglede po indikaciji pedijatra.

Dom zdravlja Kruševac organizovaće uzorkovanje krvi, kompletnu krvnu sliku, merenje šećera u krvi i merenje krvnog pritiska za odrasle. Svi ovi pregledi biće dostupni u Dijagnostičkom centru Kruševac od 8 do 17 časova.

Takođe, Dom zdravlja Kruševac će u Dečijem dispanzeru obavljati preglede dece predškolskog i školskog uzrasta u istom vremenskom periodu.

– Pozivamo sve zainteresovane građane, bez obzira na zdravstveno osiguranje, da iskoriste priliku i u nedelju obave besplatne preventivne preglede. Ova akcija je izuzetna prilika za rano otkrivanje i prevenciju bolesti, što je od suštinskog značaja za očuvanje zdravlja-apeluju iz Bolnice i Doma zdravlja.

M.J.

Ostale vesti

back-to-top