Najavljen investicioni ciklus u Župi vredan 50 miliona evra

Postavljeno: 29.03.2021

U župskom selu Donji Stupanj puštena je u rad savremena trafo-stanica snage 100 kilovata u čiju su izgradnju EPS i opština Aleksandrovac uložili više od osam miliona dinara. Nadležni rekli da je ovo samo početak izgradnje više infrastrukturnih projekata vrednih više od 50 miliona evra

Simboličnim pritiskom na taster, trafo-stanicu u Donjem Stupnju je u pogon pustio predsednik opštine Aleksandrovac dr Mirko Mihajlović.

– Ovo je samo početak velikih državnih ulaganja u infrastrukturne projekte, koje će ove godine realizovati opština Aleksandrovac. Sa zadovoljstvom mogu da kažem, da nastavljamo sa dinamičnim razvojem, kako sela župe, tako gradskih i prigradskih naselja – istakao je Mihajlović. Dodao je da je pored savremene trafo-stanice, u Donjem Stupnju rekonstruisana i celokupna niskonaponska mreža.

– Pored ulaganja u pojačanje niskonaponske mreže, kojom će ove godine biti obuhvaćeno još desetak sela Župe, sa zadovoljstvom mogu da najavim i izgradnju Fabrike za prečišćavanje otpanih voda, u koju će Vlada Srbije i opština Aleksandrovac investirati više od 50 miliona evra – najavio je prvi čovek opštine Aleksandrovac.

Puštanju u rad trafostanice prisustvovali su i predsednik SO Aleksandrovac Slavoljub Miljković, zamenik predsednika opštine Dejan Marković, kao i predstavnici Elektrodistribucije Kruševac i drugih javnih preduzeća i privrednih društava.

Ž. M.

Ostale vesti

back-to-top